Šapovalov žestoko po Nadalu: Nekorektan je, ima zaštitu sudija, gdje je granica

"Ono što Nadal radi je nekorektno, a uvijek se izvuče. Nije logično da sam ja potpuno spreman i da sat pokazuje 0, a oni ga ne kažnjavaju. Mogu da provedem minut i po čekajući ga, a da on ne dobije opomenu", kazao je Šapovalov.

11686 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Šapovalov, Foto: Reuters
Šapovalov, Foto: Reuters

Denis Šapovalov nije mogao da se smiri nakon meča sa Rafaelom Nadalom i porazom u četvrtfinalu Australijan opena u pet setova.

Tokom duela je imao žestoke rasprave sa sudijom Bernardesom oko toga da li Španac konstantno probija ograničenje između poena i pripremu servisa.

Vodio je i verbalne duele i sa Špancem, a na pres konferenciji nastavio i to veoma oštri.

"Ono što Nadal radi je nekorektno, a uvijek se izvuče. Nije logično da sam ja potpuno spreman i da sat pokazuje nulu, a oni ga ne kažnjavaju. Mogu da provedem minut i po čekajući ga, a da on ne dobije opomenu", kazao je Šapovalov.

Nastavio je i u istom tonu.

"Poslije četvrtog seta odlazi u svlačionicu, Bernardes mi kaže da je na medicinskim provjerama, a to su već radili na terenu. Kada se vratio vidim da je otišao u toalet da se presvuče. Gdje je granica? Veoma je frustrirajuće shvatiti da ne igraš samo protiv igrača, već i protiv sudija", prokomentarisao je Kanađanin i naglasio:

"I meni je bilo vruće, i ja sam iscrpljen, ali nisam išao da se presvlačim".

Upitan da li Rafael Nadal ima povlašteni tretman, Kanađanin je bio veoma oštar.

"Sto posto ima. U mečevima koje igramo ritam je brz, jer sudije striktno traže da poštujemo sat između poena i poena, ali on može da radi šta hoće. Mečevi protiv Rafe su dugi, jer on odugovlači nakon poena i tačka“, izjavio je Denis Šapovalov.

U jednom trenutku meča uzviknuo je da su sudije korumpirane.

"Mislim da sam pogriješio što sam to rekao, bilo je u afektu. Loše sam se izrazio, ali smatram da sam u pravu u svemu ostalom”.

Bonus video: