Kirjos izaziva Nadala, Alkaras nastavio let u eliti, Kecmanović iznenadio Beretinija

Bez četvrtfinala ostao je Džon Isner, koji je je prije 10 godina bio finalista. U osmini finala ga je zaustavio Bugarin Grigor Dimitrov

4028 pregleda 1 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: Reuters
Karlos Alkaras, Foto: Reuters

Španski 18-godišnji teniser Karlos Alcaras probio se do svog prvog četvrtfinala na Mastersima pobijedivši u osmini finala Indijan velsa Francuza Gaela Monfisa sa 7-5, 6-1.

Španija je jedina država koja će na ovogodišnjem izdanju imati dvojicu četvrtfinalista, jer je prije Alcarasa plasman među osam najboljih izborio i Rafael Nadal. On se 12. put u karijeri plasirao u četvrtfinale, nadigravši Amerikanca Rejlija Opelku sa 7-6 (3), 7-6 (5), a za mjesto u polufinalu igraće protiv Australijanca Nika Kirjosa kojem je Italijan Janik Siner bez borbe predao meč zbog bolesti.

Nadalu je to bila 18. uzastopna pobjeda u ovoj sezoni u kojoj još ne zna za poraz.

Od četvorice američkih igrača u osmini finala, za sada je dalje prošao samo Tejlor Fric koji je sa 3-6, 6-4, 7-6(5) pobijedio Australijanca Aleksa de Minora.

Za prolaz u polufinale i reprizu svog prošlogodišnjeg rezultata u Indijan Velsu, Fric će se boriti protiv srpskog igrača Miomira Kecmanovića koji je takođe u osmini finala slavio u tri seta, iznenadivši šestog nosioca, Italijana Matea Berretinija, sa 6-3, 6-7(5), 6-4.

Kecmanoviću je ovo drugo četvrtfinale na turnirima Masters serije, a ponovio je rezultat karijere iz Indijan Velsa 2019.

Bez četvrtfinala ostao je Džon Isner, koji je je prije 10 godina bio finalista. U osmini finala ga je zaustavio Bugarin Grigor Dimitrov koji je slavio sa 6-3, 7-6 (6).

Dimitrov je na prošlogodišnjem, jesenskom izdanju turnira došao do polufinala, što mu je najbolji rezultat u Indijan Velsu.

Bonus video: