Alkaras: Ovo je najbolja sedmica u mom životu; Zverev: Sada si najbolji na svijetu, osvojićeš mnogo grend slemova

„Čestitke Karlitose. Ti si trenutno najbolji igrač na svijetu. Sjajna stvar za tenis je da ima takvog novog superstara, koji će osvojiti mnogo grend slemova i biti broj 1. Ubijeđen sam da ćeš još puno puta osvojiti ovaj turnir”, rekao je Zverev na dodjeli pehara

11255 pregleda 10 komentar(a)
Foto: REUTERS/Juan Medina
Foto: REUTERS/Juan Medina

Karlos Alkaras je tema dana u svjetskim medijima.

Mladi Španac je oduševio na Mastersu u Madridu, jer je postao prvi igrač koji je na turniru na šljaci zaredom savladao Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

U finalu je bio još impresivniji, jer je savladao Aleksandera Zvereva za svega 62 minuta.

Alkaras je savladao tri od prva četiri igrača na ATP listi, što je do sada na mastersima uspio samo David Nalbandijan 2007, takođe u glavnom gradu Španije, kada se igralo na betonu.

I vjerovatno odgovorio na pitanje koje je mučilo ljubitelje tenisa - ko će naslijediti Veliku trojku? Nadal, Đoković i Rodžer Federer će uživati u igrama mladog Španca, ali i strahovati hoće li ih dostići i prebaciti cifru od 20 i više grend slem pehara...

„Fenomenalan je osjećaj pobijediti ovako velike igrače. Savladao sam dva najbolja tenisera u istoriji, a zatim i Zvereva, koji je svjetski broj tri i sjajan igrač. Ovo je najbolja sedmica u mom životu. Imam 19 godina, mislim da je to razlog zbog čega mogu da igram duge i teške mečeve zaredom, jer se fizički izvanredno osjećam”, istakao je novi broj 6 na ATP listi.

Momak koji je prije tri dana proslavio 19. rođendan je postao drugi najmlađi igrač u istoriji sa dva pehara na mastersima, iza Nadala, kraj čijeg imena su kao 18-godišnjaka stajali pehari u Monte Karlu i Rimu.

„Čestitke Karlitose. Ti si trenutno najbolji igrač na svijetu. Sjajna stvar za tenis je da ima takvog novog superstara, koji će osvojiti mnogo grend slemova i biti broj 1. Ubijeđen sam da ćeš još puno puta osvojiti ovaj turnir”, rekao je Zverev na dodjeli pehara.

Bonus video: