Danka uživala i namučila najbolju na svijetu za dostojanstven oproštaj od Pariza

Kovinić je potpuno opravdala prolaz u 3. kolo jednog od najvećih turnira na svijetu i na krilima rezultata u Parizu i izdanja protiv Sfjontek može da gradi nastavak sezone

35354 pregleda 21 komentar(a)
Danka Kovinić na meču sa Igom Sfjontek, Foto: Reuters
Danka Kovinić na meču sa Igom Sfjontek, Foto: Reuters

Nije sportski veličati poraze, ni sportistima vjerovatno ne prijaju takve konstatacije.

Zato, najblaže rečeno - Danka Kovinić se na više nego dostojanstven način oprostila od Rolan Garosa, nakon sjajnog nadmetanja sa najboljom igračicom svijeta na najvećoj treniskoj sceni stadiona Filip Šatrije.

Uživala je u igri, natjerala nezadrživu Igu Sfjontek i da pati u pojedinim momentima, ali na kraju je Poljakinja upisala 31. pobjedu zaredom - 6:3, 7:5.

Sfjontek je u prva dva kola ukupno izgubila samo četiri gema, već duže vrijeme igra tenis van konkurencije, djeluje nezadrživo.

Opravdala je ulogu apsolutne favoritkinje protiv najbolje crnogorske teniserke svih vremena, koja je, s druge strane, potpuno opravdala prolaz u 3. kolo jednog od najvećih turnira na svijetu i na krilima rezultata u Parizu i izdanja protiv Sfjontek može da gradi nastavak sezone.

Kovinić je na startu meča izgubila prvi svoj servis gem, nakon što je spasila četiri brejk lopte.

Pomalo iznenađujuće vratila je brejk za 4:3, servirala za izjednačenje, ali je Sfjontek tada pokazala klasu. Uzela je osam poena u nizu za 1:0 u setovima. Borba je trajala 42 minuta.

S obzirom na to u kakvoj je formi i kakvo samopouzdanje ima, očekivalo se da će drugi set biti rutina za Sfjontek.

I zaista, ubrzala je igru, postala agresivnija, kao da je željela da što brže završi meč i dobije koji sat odmora više za završnicu turnira...

Izgledalo je da će biti tako, kada je povela 4:1, uz dva brejka.

Tada se Kovinić razigrala tako da je komentator Eurosporta u jednom trenutku uzviknuo:

"Kovinić sada djeluje kao da je svjetski broj jedan".

Smanjila je na 4:2, zatim odbranila servis, pa uzela treći brejk na meču (u prethodna dva Poljakinja je izgubila samo jedan servis gem), i na kraju povela 5:4, uz raznolik repertoar, začinjen sa dva spektakularna "drop šota".

Sfjontek je došla u situaciju da servira za ostanak u setu, na šta nije navikla ove godine - u posljednje 22 pobjede izgubila je samo jedan.

Lako se izvukla iz krize, a zatim napravila presudni brejk za 6:5 i u narednom gemu poslije 93 minuta proslavila novi trijumf.

Bonus video: