Zverev zaustavio Alkarasa, u polufinalu čeka pobjednika blokbastera

Njemac ruskog porijekla prekinuo pobjednički niz najvećeg talenta svjetskog tenisa, Karlosa Alkarasa, koji je vezao 14 trijumfa i osvojio turnir serije 500 u Barseloni i Masters u Madridu - 6:4, 6:4, 4:6, 7:6

18069 pregleda 21 komentar(a)
Foto: REUTERS/Yves Herman
Foto: REUTERS/Yves Herman

Peti put u karijeri, drugi u Parizu, Aleksander Zverev je u grend slem polufinalu.

Njemac ruskog porijekla je prekinuo pobjednički niz najvećeg talenta svjetskog tenisa, Karlosa Alkarasa, koji je vezao 14 trijumfa i osvojio turnir serije 500 u Barseloni i Masters u Madridu - 6:4, 6:4, 4:6, 7:6.

Zverev je napravio brejk u 9. gemu 4. seta, koji mu je 19-godišnji Španac bukvalno poklonio dvostrukom servis greškom, ali se iskupio, u narednom gemu izgubio samo poen na servis rivala i izjednačio na 5:5.

Tada je rutinski stigao do 6:5, ali je Zverev sa nulom izborio taj-brejk, u kojem je od prvih osam poena bilo čak šest mini-brejkova za 4:4.

Nakon što su uzeli po poen na svoj servis, opet je viđena serija od četiri mini-brejka, da bi Njemac prvo štop-volejom, a onda i savršenim bekhendom riješio sve dileme.

Treći reket svijeta, koji je prošle godine u Gradu svjetlosti u polufinalu poražen od Stefanosa Cicipasa, za drugo grend slem finale u karijeri boriće se sa pobjednikom blokbastera Novak Đoković - Rafael Nadal, zakazanog za 20.45 časova.

Alkaras, s druge strane, ne mora previše da tuguje, jer je jasno da mu pripada budućnost tenisa. Dropšotove već sada niko ne igra bolje od njega, fizički je izvanredno pripremljen i samo mora još da stekne iskustvo za najveće mečeve...

Bonus video: