Cicipas slomio Hačanova za prvo finale Australijan opena

Grk slavio u četiri seta (7:6, 6:4, 6:7, 6:3) za drugo grend slem finale. Prvo je prije godinu i po izgubio na Rolan Garosu od Novaka Đokovića

10452 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Četvrto polufinale, prvo finale - Grk Stefanos Cicipas napokon je probio barijeru i boriće se za titulu na Australijan openu, sigurnom pobjedom protiv Rusa Karena Hačanova, bez obzira na to što je izgubio jedan set (7:6, 6:4, 6:7, 6:3). Četvrti igrač svijeta pobijedio je 20. poslije tri sata i 24 minuta.

Cicipas je u prethodne četiri godine tri puta bio u polufinalu Australijan opena, dva puta je gubio od Danila Medvedeva, jednom od Rafaela Nadala.

Konačno je uspio, u nedjelju će igrati svoje drugo grend slem finale, prvo u Melburnu.

Prije godinu i po u finalu Rolan Garosa poražen je od Novaka Đokovića.

Upravo bi Đoković mogao ponovo da mu bude rival, ako u drugom polufinalu savlada Amerikanca Tomija Pola.

Cicipas je je nepotrebno igrao četvrti set, jer je nakon dobijena prva dva vodio 4:2 i 5:3, servirao za meč, ali je Hačanov napravio brejk.

U taj-brejku, Cicipas je poveo 6:4, imao dvije meč lopte, Rus se izvukao i duel je otišao u četvri set.

On nije bio tako dramatičan, Cicipas je odmah poveo 3:0 i ovu šansu nije ispustip.

Dramatičan je bio i prvi set, koji je usmjerio meč - Cicipas je vodio sa 3:1 i 5:3, ali je ruski teniser uspio da izjednači i dođe do taj-brejka. U njemu je Grk diktirao ritam i slavio 7:2.

U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do devetog, kada je Cicipas napravio brejk za 5:4 i bez izgubljenog poena odservirao za 2:0. Kada je grčki teniser u trećem gemu trećeg seta brejkovao Hačanova činilo se da ide ka laganoj pobjedi, ali sve što je njegov rival uspio jeste da produži meč na četiri seta.

Bonus video: