Agasi: Đoković će osvojiti titulu

"Uzimajući u obzir kvalitet tenisa koji prikazuje i činjenicu da se spasio u duelu sa Stanislasom Vavrinkom i time izvojevao veliki trijumf na psihološkom planu", objasnio Amerikanac
84 pregleda 0 komentar(a)
andre agasi, Foto: News.bbc.co.uk
andre agasi, Foto: News.bbc.co.uk
Ažurirano: 25.01.2013. 21:24h

Andre Agasi je jedan je od malobrojnih igrača koji su osjetili slast osvajanja čak četiri pehara na Australijan openu.

Bio je šampion 1995, a onda tri puta u četiri sezone - 2000, 2001. i 2003. godine

Uz Melburn, pokorio je po jedan Vimbldon i Rolan Garos, uz dva US Opena, vladao je bijelim sportom sa prvog mjesta, uzeo 60 titula na ATP turu, a došao je i do zlatne olimpijske medalje (Atlanta, 1996).

Zato i ne čudi zašto je dočekan kao pravi heroj u Australiji, gdje se vratio prvi put od kako je završio karijeru, kako bi odgledao finalne mečeve na Gren slemu, za koji je prognozirao novu pobjedu Novaka Đokovića protiv Endi Mareja.

Tim uspjehom bi prvi igrač planete uzeo treću krunu zaredom i postao prvi igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom.

"Novaku bih dao veće šanse za pobjedu u finalu, uzimajući u obzir kvalitet tenisa koji prikazuje i činjenicu da se spasio u duelu sa Stanislasom Vavrinkom i time izvojevao veliki trijumf na psihološkom planu. Đoković ima dosta toga da dokaže, igra odlično u Australiji, a i vodi ga ta želja da uspostavi svoje mjesto u istoriji bijelog sporta, ili šta već planira da uradi. Prednost mu je i to što se odmarao dva dana uoči finala, pa će svjež i spreman da izađe na teren. To je velika razlika u odnosu na Mareja. Samim tim, on je bliži tituli”, rekao je Agasi, a prenose "Novosti”.

Amerikanac je oduševljen onim što Đoković prikazuje iz meča u meč.

"Divno ga je gledati kako igra iza osnovne linije, pa kako ulazi unutar terena. Čas je defanzivan, čas ofanzivan, sjajno upravlja spinom, i sam stvara pravila na terenu. Ranije je imao problema sa izdržljivosti, znao je i da odustane od borbe. Ali suočio se sa tim problemom, riješio ga i sada je nevjerovatan. Ima odgovor na sve. Pritom, kreće se bolje i od Lejtona Hjuita, koji je, po meni, bio najjači na svijetu u tom segmentu još od Majkla Čenga”, zaključuje Agasi, koji dodaje da Đoković ima još dosta toga da uradi u karijeri, ali da je svakako u krugu najboljih svih vremena.

Bonus video: