Ana o povlačenju: Odluku nisam donijela preko noći

"Nisam donijela odluku preko noći, bila mi je na umu već neko vrijeme. Pokušala sam da pratim svoje srce, jer je to za mene uvijek najbolji put"
76 pregleda 2 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2016. 21:38h

Nekadašnja prva teniserka svijeta Ana Ivanović rekla je večeras da je bila nervozna dok je saopštavala vijest o povlačenju iz tenisa i dodala da odluku nije donijela preko noći.

Ivanovićeva je nedugo nakon što je objavila kraj profesionalne teniske karijere za sajt WTA dala svoj prvi intervju. Prvo pitanje je glasilo kako se osjeća nakon što je saopštila tu odluku.

"Bila sam malo nervozna, ali dobro sam".

"Nisam donijela odluku preko noći, bila mi je na umu već neko vrijeme. Pokušala sam da pratim svoje srce, jer je to za mene uvijek najbolji put. Počela sam da igram tenis jer sam zavoljela taj sport. I dalje ga volim, ali je vrijeme da krenem dalje iz različitih razloga. Nisam imala sreće sa povredama, prije dvije godine bila sam u Top 10, ali borila sam se sa tijelom i povredama. Tako da sada zaista osjećam da je vrijeme da se povučem", rekla je Ana Ivanović.

Ona je istakla da je ponosna na sve što je uradila u karijeri i dodala da su joj svi usponi i padovi pomogli da postane osoba koja je danas.

Ivanovićeva je svoj prvi trofej osvojila u Kanberi 2005. godine, a najveći uspjeh ostvarila je 2008. osvajanjem Rolan Garosa.

"Bila sam samo djevojka koja je uživala u tenisu i nisam razmišljala o posljedicama. Vremenom naučite da postoji pritisak, da postoje očekivanja i tada prestanete da igrate slobodno. Mislim da nikada niste u potpunosti pripremljeni za uspjeh, ali mislim da su mi bili potrebni iskusniji ljudi u mom timu koji bi me naučili kako da se nosim sa pritiskom. Ali, sve to mi je pomoglo da shvatim da sve da preživim", rekla je ona.

Ivanovićeva je navela da će joj najviše nedostajati prijatelji.

"Definitivno će mi najviše nedostajati prijatelji koje sam stekla tokom godina, ali se nadam da ću ih ponovo sresti. Ironija je i što će mi nedostajati i putovanja, iako se radujem što ću više biti kući. Ali, nedostajaće mi putovanja jer uživam na lijepim mjestima kao što je Australija", rekla je Ivanovićeva.

Bonus video: