Atraktivna Eženi ponovo misli o tenisu i sprema se da iznenadi najbolju svih vremena

Eženi Bušar, 24-godišnja Kanađanka, prije četiri godine je bila nova nada svjetskog tenisa, igrala u finalu Vimbldona, a u polufinalu Rolan Garosa i Australijan opena, došla do mjesta broj pet na WTA listi
848 pregleda 0 komentar(a)
Eženi Bušar, Foto: AP/BETA
Eženi Bušar, Foto: AP/BETA
Ažurirano: 16.01.2019. 16:41h

Četvrti dan Australijan opena obilježića dva duela. Novak Đoković i Žo Vilfred Conga evociraće uspomene na finale iz 2008. godine, a Serena Vilijams i Eženi Bušar će odigrati rani derbi u ženskom dijelu turnira.

Svaki Serenin meč na najvećoj sceni čeka se sa posebnom pažnjom, sjutrašnji je dodatno interesantan zbog njene protivnice.

Eženi Bušar, 24-godišnja Kanađanka, prije četiri godine je bila nova nada svjetskog tenisa, igrala u finalu Vimbldona, a u polufinalu Rolan Garosa i Australijan opena, došla do mjesta broj pet na WTA listi...

Umjesto ka vrhu, njena karijera je krenula nizbrdo, a u posljednje dvije godine od zvijezde teniskih terena postala je "senzacija" društvenih mreža.

Atraktivnim objavama i fotografijama, stekla je nezvanični status "najatraktivnije teniserke", tenis joj je, odjednom, postao hobi, a ne profesija...

"Doživljavala sam sve to kao zabavu, a moguće da nisam shvatila razliku između dobrih i loših strana društvenih medija. U svakom slučaju, distancirala sam se od toga i posvetila se tenisu onako kako želim. Uživam na treninzima i na terenu, a bilo je dana kada je osjećaj bio potpuno drugačiji. Zacrtala sam cilj da u 2019. dam sve što imam i da se vratim među najbolje", rekla je Kanađanka, nakon pobjede nad Kineskinjom Peng na startu Australijan opena.

Put ka vrhu je težak, jer je tek 79. igračica svijeta, pa već u drugoj rundi mora da igra sa Serenom...

"Ona je za mene uvijek broj jedan, najbolja u istoriji. Divim joj se zbog svega što je uradila u karijeri. Biće uzbudljivo dijeliti teren sa njom, nadam se da ću biti dostojna suparnica", kazala je Bušar, koja je prošle godine bila i na 193. mjestu WTA liste.

Bonus video: