Azarenka izbacila Anu Ivanović

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je danas u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD, pošto je od nje bila bolja druga teniserka svijeta Beloruskinja Viktorija Azarenka sa 2:1
2 komentar(a)
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.09.2013. 18:33h

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je danas u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD, pošto je od nje bila bolja druga teniserka svijeta Beloruskinja Viktorija Azarenka sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4), nakon dva sata i 10 minuta igre.

Meč između Ivanovićeve i Azarenke obilježio je veliki broj brejkova, čak 16, od čega je Srpkinja napravila sedam.

Ivanovićeva je u prvom setu odmah na početku došla do brejka protiv Bjeloruskinje, iskoristivši prvu šansu da oduzme servis i tako povede sa 2:0, a potom bez ikakvih problema dođe do 3:0.

Srpska teniserka mogla je u šestom gemu mogla da dođe do još jednog brejka prednosti, ali nije uspjela da iskoristi brejk loptu, pa je Azarenka smanjila na 4:2.

Azarenka je u devetom gemu, kada je Ivanovićeva servirala za osvajanje prvog seta, oduzela servis Srpkinji, iskoristivši treću vezanu brejk loptu.

Druga teniserka svijeta je potom, pri rezultatu 4:5, servirala za opstanak u prvom setu, ali je Ivanovićeva uspjela da oduzme servis Beloruskinji, iskoristivši prvu od dvije vezane set lopte.

Početak drugog seta obiliežili su loši servisi na obje strane. U prvih pet gemova nijedna teniserka nije uspjela da zadrži svoj servis.

Azarenka je pri rezultatu 3:2, uspjela da bez većih problema sačuva svoj servis i tako dođe do 4:2.

Do kraja tog perioda igre Beloruskinja je napravila još jedan brejk i tako došla do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu viđen je sličan scenario kao i u drugom. Azarenka je odmah došla do brejka, ali je Ivanovićeva uspjela da uzvrati.

U osmom gemu trećeg seta Azarenka je došla do tri vezane brejk lopte od kojih je iskoristila posljednju i tako došla do šanse da u narednom gemu izbori plasman u četvrtfinale.

Ivanovićeva je u narednom gemu spasila dvije meč lopte na servis Azarenke i iskoristila svoju drugu brejk šansu i tako ostala u ovom meču, međutim, Bjeloruskinja je još jednom oduzela servis 15. teniserki svijeta, iskoristivši četvrtu meč loptu.

Azarenka će se u četvrtfinalu sastati sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom.

Bonus video: