Bez dileme: Danka Kovinić i Ljubomir Čelebić ispred svih

Godinu u kojoj je osvojila titulu u francuskom Sen Godanu Danka Kovinić je završila kao 109. na WTA listi, a bila je i 105.
60 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Facebook/Danka Kovinić
Danka Kovinić, Foto: Facebook/Danka Kovinić
Ažurirano: 25.12.2014. 20:21h

Ako je u nekom sportu lako izabrati najbolje u godini, onda je to svakako tenis. Jer, liste su neumoljive i na kraju godine se uvijek pokaže ko je ko u bijelom sportu, pa je čelnicima Teniskog saveza Crne Gore ostalo samo da konstatuju ono što svi već znaju - najbolji igrači Crne Gore u godini na izmaku su Danka Kovinić i Ljubomir Čelebić.

Novljanka, koja je 18. novembra proslavila 20. rođendan, u 2014. je igrala kvalifikacije za sva četiri grend slema. Domogla se glavnog žrijeba na Rolan Garosu, gdje je u 1. kolu poražena od Kirsten Flipkens, a na Australian openu i Vimbldonu je zaustavljena na posljednjem koraku. Podbacila je samo na US openu, jer je izgubila već prvi meč kvalifikacija.

Godinu u kojoj je osvojila titulu u francuskom Sen Godanu je završila kao 109. na WTA listi, a bila je i 105.

Čelebić je, s druge strane, jedini Crnogorac na ATP listi, i to na 756. mjestu. Najveći uspjesi u 2014. su mu polufinala fjučersa u Beogradu i Bolu na hrvatskom ostrvu Braču.

Priznanja su dodijeljena i najboljim mladim teniserima, i to po nacionalnom i ETA rangu. Najviše pehara, čak četiri, pripala su izuzetno talentovanoj Anji Drašković, koja je najbolja u oba ranga u konkurenciji do 14 i 16 godina.

Plakete su dobili i nacionalni prvaci u seniorskoj konkurenciji, Igor Saveljić i Nikoleta Bulatović, članovi Teniskog kluba Eminent, a godinu je obilježio i Rezart Cungu, koji je najbolji u konkurenciji do 16 i 18 godina.

“Veoma sam zahvalan na ovoj nagradi, bila mi je čast da je primim. Nadam se da će savez nastaviti i dalje da podržava mlađe generacije”, rekao je Igor Saveljić na današnjoj dodjeli nagrada.

“Nadam se da ova nagrada sluti na nešto dobro u narednih nekoliko godina. Hvala svima koji su uz mene, nadam se da ću opravdati njihova očekivanja u budućnosti”, izjavila je Nikoleta Bulatović.

Bonus video: