Braun produžio Rafino prokletstvo

Sin imigranta sa Jamajke i Njemice je odigrao najbolji meč u životu i savladao prvog reketa svijeta sa čak 6:4, 6:1
79 pregleda 0 komentar(a)
Dastin Braun, Foto: Beta/AP
Dastin Braun, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.06.2014. 21:24h

Rafael Nadal moraće do Vimbldona da čeka prvu pobjedu na travi od 2012. godine, pošto ga je Dastin Braun bukvalno počistio sa zelenog terena u Haleu - sin imigranta sa Jamajke i Njemice je odigrao najbolji meč u životu i savladao prvog reketa svijeta sa čak 6:4, 6:1!

Čovjek koji u decembru slavi 30. rođendan je tek 2013. ušao u Top 100, ali je juče pokazao da je mogao da ostvari mnogo bolju karijeru, samo da je bio ozbiljniji. Teniser poznat po dredovima i neobičnom stilu igre je izbjegavao nerezonske poteze, po kojima je čuven, a fenomenalnim servisima, volejima i jakim, ravnim udarcima je razbio Rafu. Najbolji teniser svijeta se držao do 4:4 u 1. setu, a onda je Braun vezao sedam gemova i riješio sve dileme.

"Taktika mi je bila da napadam i ne dozvolim mu da igra svoj uobičajeni tenis", rekao je 85. reket planete, koji je na turnir došao sa specijalnom pozivnicom organizatora.

Nadal je nakon žrijeba rekao da ga očekuje jako težak ispit, a poslije poraza je bio samokritičan.

"Ne mogu da pričam o tome kako sam igrao, jer uopšte nisam ni igrao. Ovaj meč mi nije donio ništa u pripremama za Vimbldon", istakao je prvi reket planete, koji je lani igrao samo jednom na travi i izgubio od Stiva Darsisa u 1. kolu londonskog grend slema.

Braun će u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Filipa Kolšrajbera, a među osam najboljih je i šestostruki osvajač titule u Haleu, Rodžer Federer. Maestro iz Bazela se namučio sa Žoaom Souzom (6:7, 6:4, 6:2).

Sječa favorita viđena je i u Londonu, pošto se Endi Marej u osmini finala oprostio od titule u Kvinsu porazom od Radeka Štepaneka (7:6, 6:2), a Marinko Matošević je bio bolji od Žo-Vilfreda Conge (6:2, 6:4).

Bonus video: