Cibulkova i Kerber u finalu u Singapuru

Završni WTA turnir u Singapuru igra se za nagradni fond od sedam miliona dolara.
0 komentar(a)
Dominika Cibulkova, Foto: Reuters
Dominika Cibulkova, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2016. 13:01h

O tituli na završnom WTA turniru u Singapuru odlučivaće Slovakinja Dominika Cibulkova i Njemica Andželik Kerber.

Tek drugom pobjedom u četiri meča, Cibulkova je stigla do finala, pošto je danas u polufinalu savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 1:6, 7:6 (7-2), 6:4, nakon skoro dva i po sata igre.

Cibulkova je plasman u polufinale izborila sa samo jednom pobjedom u tri meča u grupnoj fazi.

U duelu sa Kuznjecovom, viđeno je 14 brejkova, od čega je samo u prvom setu jedino Kuznjecova oduzimala servis protivnici (tri puta).

U drugom setu su dvije teniserke imale po tri brejka, pa je o drugom periodu igra odlučivao taj-brek, u kojem je neizvjesno bilo do 3:2 za Cibulkovu, koja je onda sa četiri uzastopna poena došla do izjednačenja u setovima.

Kuznjecova je u odlučujućem setu imala brejk prednosti do 4:2, na 30:30 u sedmom gemu je bila blizu da dođe, vjerovatno, do odlučujućeg brejka, ali se onda meč okrenuo u korist Cibulkove. Slovakinja je nanizala četiri uzastopna gema (spasila je dvije brejk lopte u devetom gemu), od čega dva brejkom, i stigla do trijumfa.

S obzirom na to da je Kuznjecova imala više aseva (5-0), veći broj procenat osvojenih poena nakon prvog i drugog servisa, te da je broj vinera bio izjednačen (27-27), presudile su četiri manje neiznuđene greške Cibulkove i posebno veći procenat realizacije brejk šansi. Slovakinja je iskoristila šest od 10 brejk-prilika, a Kuznjecova osam ood 15...

"Prvi put sam ovdje i igraću finale... Za mene je ovo ostvarenje snova. Ovo je nevjerovatno", rekla je Cibulkova.

Lakši posao u polufinalu imala je Kerber, koja je u drugom polufinalu savladala branioca trofeja, Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 6:2, 6:1, nakon 77 minuta igre.

Kerber je sedam puta oduzela servis protivnici, tri puta u prvom, a četiri u drugom setu. Radvanjska je, sa druge strane, iskoristila obje brejk-prilike koje je imala, po jednu u oba seta.

Završni WTA turnir u Singapuru igra se za nagradni fond od sedam miliona dolara.

Bonus video: