Conga ide na Nišikorija, Vavrinka lako, prekinut meč Federer - Monfis

Duel Rodžer Federer - Gael Monfis će biti nastavljen u ponedjeljak, jer su se pri rezultatu 1:1 u setovima organizatori odlučili za prekid, iako još nije pao mrak
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2015. 18:52h

Prvi par četvrtfinala u muškom singlu na 114. Rolan Garosu čine Kei Nišikori i Žo-Vilfred Conga.

"Samuraj" je bez ikakvih problema izašao na kraj sa Tejmurazom Gabašvilijem i nakon sat i 58 minuta slavio sa 6:3, 6:4, 6:2.

Ljubimac domaće publike je igrao sat i tri minuta duže, ali je za to sam kriv. Vodio je 2:0 u setovima protiv Tomaša Berdiha i servirao za pobjedu pri rezultatu 5:4, ali je odjednom stao.

Iako je bilo očito da ga muče bolovi u leđima, Čeh se izvukao i izborio taj-brejk, u kojem je gubio 3:0, ali ga je ipak dobio.

U četvrtom setu je poveo 3:1 i imao brejk loptu, ali je bilo očito da je ostao bez snage. Conga je pojačao tempo i sa pet vezanih gemova stigao do pobjede (6:3, 6:2, 6:7, 6:3).

Među osam najboljih je lako ušao i Stanislas Vavrinka. Švajcarcu je bilo dovoljno sat i 54 minuta da izbaci jednog od petorice Francuza u osmini finala, Žila Simona (6:1, 6:4, 6:2).

Jedan od sedmorice grend slem šampiona u posljednjih 10 godina će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča Rodžer Federer - Gael Monfis, koji će biti nastavljen u ponedjeljak.

Naime, pri rezultatu 1:1 u setovima organizatori su se odlučili za prekid, iako još nije pao mrak. Publika na "Filip Šatrijeu" je glasno negodovala, ali je sve bilo uzalud.

Galerija

Bonus video: