Crna Gora kupuje "Srbija open"?

Prije dvije godine u javnost je procurela informacija da je Crna Gora spremna da plate 3.000.000 eura kako bi dobila ovaj turnir
36 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.01.2013. 20:47h

Kompanija “Femili sport” koja je u vlasništvu porodice Đoković, poslije odluke da ove sezone završi sa održavanjem “Srbija opena”, odlučila se da licencu vrati Asocijaciji teniskih profesionalaca, a kao najozbiljniji kandidat da preuzme “Noletov turnir” ponovo se pominje Crna Gora, prenosi “Telegraf”.

Kako se spekuliše u dobro obaviještenim krugovima Milo Đukanović je spreman da “odriješi kesu” i da prestižni teniski skup profesionalaca organizuje u Crnoj Gori.

“Samo što je saopšteno da postoji mogućnost da se Beograd odrekne ovog turnira uslijedio je “napad” na kupovinu “Srbija opena”. Još prije nekoliko dana Crnogorci su počeli da se raspituju za cijenu, pa nije isključeno da će se “Srbija open” uskoro postati “Crna Gora open”. Nesporna je želja Mila Đukanovića da još više podigne Crnu Goru u očima svijeta, pa je njegov pokušaj da otkupi od Đokovića turnir i dovede ga u Podgoricu ili Budvu sasvim očekivan”, navodi za “Telegraf” izvor iz blizak Teniskom savezu Srbije, a koji je insistirao na anonimnosti.

Prije dvije godine u javnost je procurila informacija da je Crna Gora spremna da plate 3.000.000 eura kako bi dobila ovaj turnir.

Koliko su sada spremni da daju nije poznato, a ukoliko se ne dogodi da “preko noći” dobiju licencu ona će ove sezone ostati u ATP, a posljednje nedelje aprila igraće se dva turnira, u Eštorilu i Minhenu, kaže se na kraju teksta koji je objavio beogradski “Telegraf”.

Bonus video: