Crnogorski teniseri žele u Drugu grupu Evro-afričke zone

Ekipe su podijeljene u dvije grupe po četiri tima, a najbolji iz grupne faze igraće plej-of za ulazak u Drugu Evro-afričku grupu.
162 pregleda 0 komentar(a)
Dejvis kup reprezentacija press, Foto: Teniski savez Crne Gore
Dejvis kup reprezentacija press, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 02.04.2018. 22:11h

Dejvis kup reprezentaciju Crne Gore od 4. do 7. aprila u Ulcinju, na terenima TK "Belvi", očekuje turnir Treće Evropske zone, a osim naše selekcije nastupaju i Letonija, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Grčka, Jermenija i Kosovo.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe po četiri tima, a najbolji iz grupne faze igraće plej-of za ulazak u Drugu Evro-afričku grupu.

“Atmosfera u ekipi je sjajna i momci su zaista radili vrijedno kako bismo pokušali da iznenadimo favorite. Moldavija, a pogotovo Letonija, koja je ozbiljna teniska zemlja i u muškom i u ženskom tenisu, jesu glavni favoriti, dok šansu iz drugog plana čekamo mi i Grci. Biće teško ali vjerujem u ove momke jer smo u protekle četiri godine stalno išli stepenicu više”, rekao je selektor crnogorske Dejviks kup reprezentacije Balša Milošević.

Naša selekcija nastupiće u sastavu - kapiten Ljubomir Čelebić, Rezert Cungu, Pavle Rogan i Stefan Dragović Ekipi je, zbog izvanrednih rezultata, kao zamjena priključen 15-godišnji junior Danilo Raičević.

“Radujem se igranju pred domaćom publikom po prvi put. Radujem se što su ekipi priključeni mladi igrači kao što su Dragović i Raičević. Dragović je zaista perspektivan igrač koji se nalazi sa mnom u istoj akademiji u Beogradu, dok je Raičević jedan od najperspektivnijih tenisera u regionu. Na turniru neće igrati Gulbis, Cicipas i Albot što nama povećava šanse za plasman u drugu grupu, pa se nadam da ćemo uspjeti da obradujemo sve navijače u Ulcinju”, rekao je Ljubomir Čelebić.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, Teniski savez Crne Gore je organizaciono spreman za ovaj turnir.

"Svjetska teniska federacija je preopoznala dobar rad TSCG i zbog pređašnjih uspješnih organizacija Fed kup takmičenja, odlučila da naš savez i našu državu nagradi sa organizacijama Davis i Fed kup takmičenja na veliki jubilej 40 godina TSCG. Naš tim sa velikim ambicijama očekuje početak takmičenja i svi se nadamo da pred našim navijačima možemo do plasmana u drugu grupu", rekao je predsjednik TSCG, Dimitrije Rašović.

Spreman je i domaćin turnira, Ulcinj, kazao je Nazif Cungu, član UO TSCG i predsjednik Opštine Ulcinj i TK "Belvi":

"Ulcinj kao grad postaje polako grad sporta. Nemamo samo dobre fudbalere, košarkaše, karatiste već i izvaredne tenisere. TK Belvi već 10 godina ulaže velike napore kako bi na najbolji našin prezentovao Ulcinj i Crnu Goru teniskom svijetu. Nadamo se promociji obje ekipe čime bi tenis kao sport dobio značajniju poziciju u Crnoj Gori, što tenis i zaslužuje", rekao je Cungu.

Bonus video: