Danka Kovinić elimisana u 2. kolu

2 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Ažurirano: 06.04.2016. 18:58h

Za Danku Kovinić su kobna bila dva brejka protivnice u trećem gemu oba seta - naša najbolja teniserka eliminisana je u drugom kolu WTA turnia u Čarlstonu, od Amerikanke Sloun Stivens sa 6:4, 6:3, nakon 84 minuta igre.

Da je Danka iskoristila prvu brejk loptu u prvom setu, za vođstvo od 2:0, ko zna kako bi se meč dalje odvijao. Ovako, Amerikanka je spasila brejk loptu, a onda u sljedećem gemu napravila brejk sa nulom za 2:1, i tu prednost nije ispuštala do kraja seta.

Istina, Kovinić je mogla da oduzme servis protivnici u osmom gemu, ali nije iskoristila čak četiri brejk lopte, od čega tri uzastopne na 0:40!

Danka je u narednom gemu spasila četiri brejk i set lopte, ali je Stivens u 10. gemu lako sačuvala svoj servis i povela 1:0.

Stivens je u drugom setu ponovo do prvog brejka došla u trećem gemu, za vođstvo od 2:1, a onda je isto ponovila u petom gemu, da bi na svoj servis stigla do ubjedljivih 5:1.

Danka se nije predavala, prvo je lako sačuvala svoj servis za 2:5, a onda je prvi put napravila brejk i smanjila na 3:5. Međutim, to je bilo sve, jer naša teniserka nije uspjela da sačuva servis, a Stivens je četvrtim brejkom na meču stigla do pobjede.

Kovinić, 50. teniserka na WTA listi, u prvom kolu je bila bolja od Džagle Bijikakdžaj iz Turske (6:1, 6:3).

Stivens će u trećem kolu igrati protiv Australijanke Darije Gavrilove.

Bonus video: