Danka Kovinić ispustila Petru Kvitovu

Najbolja crnogorska teniserka je vodila 6:5 u 3. setu i imala 0:30 i zicer za tri brejk, tj. meč lopte. Nažalost, pogodila je mrežu, a Čehinja je izborila taj-brejk, u kojem je došla do pobjede
82 pregleda 8 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Ažurirano: 11.03.2016. 21:53h

Umalo čudo u Indijen Velsu - Danka Kovinić je u 2. kolu „petog grend slema” nakon velike borbe ispala od dvostruke grend slem šampionke Petre Kvitove.

Nekada druga, a sada 9. teniserka svijeta je servirala za pobjedu, ali je 21-godišnja Novljanka savršenim riternom iskoristila drugu brejk loptu i izjednačila na 5:5 u 3. setu.

Naredni gem je dobila bez izgubljenog poena, a dugo će žaliti za propuštenom šansom već u sljedećem - imala je 0:30 i zicer za tri brejk, tj. meč lopte.

Nažalost, pogodila je mrežu, a Čehinja je izborila taj-brejk. U njemu je povela 3:1, Kovinićeva je izjednačila na 4:4 i 5:5, ali je do meč lopte prva došla Čehinja.

Odmah ju je iskoristila, jer je Danka poslala drop-šot na vrh mreže i slavila sa 6:3, 4:6, 7:6.

Najbolja crnogorska teniserka može da se tješi da je dobila veliko iskustvo, da bude ponosna zbog ovacija publike, ali šteta što nije i pobijedila, jer je zaslužila plasman u 3. kolo jednog od najvećih turnira na svijetu...

Bonus video: