Danka Kovinić od 10. februara u Americi

81 pregleda 2 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2016. 21:06h

Danka Kovinić je vijest od napretku na WTA listi (50. mjesto, najbolje u karijeri) dočekala u Beogradu, gdje se nakon Australian opena priprema za nastavak sezone.

"Već 10. februara putujem za Brazil, tamo imam jedan turnir, odmah nakon toga imam još dva u Meksiku. Slijede Indijan Vels, Majami, Čarlston, sve do 6,7. aprila ću biti u Americi. Neću se vraćati u Evropu, jer je raspored zgusnut, turniri su jedan za drugim", rekla je najbolja crnogorska teniserka za Radio Herceg Novi.

Nastup na prvom ovogodišnjem grend slemu Danka je završila u drugom kolu, porazom od Bjeloruskinje Viktorije Azarenke.

"Da je bio bilo ko drugi, mislim da bih prošla. Zaista sam se osjećala dobro i trenirala sam i igrala odlično u Australiji. Ipak, bolje da je u drugom kolu neki nosilac nego u prvom", nastavlja 21-godišnja Novljanka.

Kako kaže, prija još podrška koju dobija iz rodnog grada, ali i čitave države.

"Veoma sam rano otišla iz Herceg Novog, i veoma mi je drago kada dobijam podršku iz svog grada, od ljudi iz Crne Gore. To mi puno znači i veoma mi je drago kada sam negdje na turniru daleko i vidim da se piše o meni i mojim rezultatima. Zaista se lijepo osjećam tada".

Po završetku obaveza na WTA turu u Americi, Danka se vraća u Crnu Goru, jer će u Ulcinju, od 13. do 18. aprila, nastupati za reprezentaciju u Fed kupu.

"Meni je to veoma drago, jer ću konačno da igram kući. Ne pričam se mnogo o tome. Iako ima još vremena do tada, pozvala bih sve koji su u mogućnosti da dođu na turnir", zaključila je Danka.

Bonus video: