Dankinja dobila Njemicu u sudaru šampionki, povrede Halep i Gerges

Voznjacki će zadržati prvo mjesto nakon Dohe, pošto se Simona Halep povukla zbog povrede desnog koljena
0 komentar(a)
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2018. 21:28h

Dankinja Karolina Voznjacki ne želi da se olako odrekne naslova najbolje na svijetu. Ona se na WTA tunriru u Dohi palsirala u polufinale, pošto je nakon velike borbe dobila bivšu broj jedan, Njemicu Andželik Kerber sa 2:1 (7:6, 1:6, 6:3), za 143 minuta igre.

Voznjacki je dobila prvi set u taj-breku, ali je potom olako ispustila drugi. Voznijacki je, ipak, uspjela da se odupre pritisku važnosti meča po nju, jer bi joj Rumunka Simona Halep uzela prvo mjesto na WTA listi ako dobije samo meč više od Dankinje. Ali, to se neće desiti jer je Rumunka kasnije zbog povrede desnog koljena odustala od polufinala protiv Španjolke Garbinje Muguruse. Ona se plasirala u polufinale i to lakom pobjedom nad Amerikankom Ketrin Bejlis (6:0, 6:4).

Mugurusa je nakon preokreta dobila Francuskinju Karolin Garsija (3:6, 6:1, 6:4), i direktno se odustajanjem Halep plasirala u finale

Voznjacki će, rasterećeno u polufinalu igrati protiv Čehinje Petre Kvitove, kojoj je Njemica Julija Gerges danas predala meč zbog povrede, pri vođstvu Čehinje od 6:4, 2:1.

Bonus video: