Del Potro: Teško je podnijeti poraz

"Teško je podnijeti poraz. Vodila se velika bitka. Meč je bio na visokom nivou i bio sam jako blizu", prenijeli su Del Potrove reči argentinski elektronski mediji
10 komentar(a)
Del Potro, Foto: Beta/AP
Del Potro, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.07.2013. 21:03h

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro rekao je danas da mu je teško da podnese poraz od Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona, a taj meč je ocijenio kao "veliku bitku".

"Teško je podnijeti poraz. Vodila se velika bitka. Meč je bio na visokom nivou i bio sam jako blizu", prenijeli su Del Potrove reči argentinski elektronski mediji.

Đoković je poslije četiri sata i 43 minuta pobijedio "Delpa" sa 3:2 u setovima.

"Uspio sam da zadržim svjetskog broja jedan skoro pet sati, s dobrim, dugačkim poenima. Vraćao sam servis, to je bilo dobro i pomoglo mi je da napredujem. Siguran sam da je (trener) Franko (Davin) jako srećan, s jedne strane", rekao je Del Potro.

Argentinac je priznao da mu je teško bilo da izgubi poslije takvog meča.

"Ljudi oko mene su mi govorili lijepe stvari, ali me rastužuje pomisao da sam igrao sjajan meč dva dobra protivnika i izgubio. Teško mi je kad izgubim. Ima susreta kada obojica igrača zaslužuju da pobijede, ali ako je trijumf zapao njemu, onda ga je i zaslužio", rekao je Del Potro.

On je kazao da je zadovoljan svojim nastupom na Vimbldonu.

"Ono što sam iskusio na terenu bilo je spektakularno, nevezano za rezultat. Važno je što sam ponovo postao opasan i mogu da se nosim s najboljima na svetu", kazao je Del Potro.

Bonus video: