Del Potru presjelo odustajanje Federera

Orasio Sebaljos je ispao u kvalifikacijama, ali je naprasno dobio poziv organizatora da se vrati i zaigra umjesto Rodžera Federera. I majstorski je iskoristio šansu - savladao je zemljaka Huan Martina del Potra
114 pregleda 1 komentar(a)
Orasio Sebaljos, Foto: Beta/AP
Orasio Sebaljos, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.03.2016. 22:50h

Ako je termin „laki luzer” ikada u istoriji sporta dobio na značenju, onda je to u slučaju Orasija Sebaljosa.

Tridesetogodišnjak iz Mar del Plate je već bio na putu kući, jer je na Mastersu u Majamiju ispao u kvalifikacijama od Jošihita Nišioke, ali je naprasno dobio poziv organizatora da se vrati.

Rodžer Federer je odustao zbog stomačnog virusa, pa je Sebaljosu automatski pripalo mjesto u 2. kolu.

I majstorski je iskoristio šansu - savladao je zemljaka Huan Martina del Potra sa 6:4, 6:4 i tek drugi put u karijeri ušao među 32 najbolja na mastersima.

Sudbina, međutim, nije bila naklonjena drugom Argentincu, jer se Del Potro tokom meča žalio na svoju Ahilovu petu - zglob ruke, zbog kojeg je predugo pauzirao...

Sebaljos će se za osminu finala boriti sa Fernandom Verdaskom, koji je istim rezultatom (6:4, 6:4) savladao Žeremija Šardija.

"Spremao sam se za put u Meksiko, gdje je trebalo da igram na čelindžeru. Znate kako je kada imate sreće u kazinu? E ovo je baš kao to", slikovit je bio Sebaljos.

U derbiju 2. kola WTA Premijer mandatori turnira na istom mjestu, Garbinje Mugurusa je savladala Dominiku Cibulkovu sa 6:7, 6:3, 7:5.

Šampionka Australian opena Andželik Kerber je prekinula seriju od tri poraza, i to na pravi način, jer je Barbori Stricovoj prepustila po gem u oba seta.

Jelena Janković je predala meč Poljakinji Magdi Linete poslije samo jednog gema, a Danka Kovinić uskoro počinje meč sa Britankom Johanom Kontom.

Bonus video: