Delpo: Nisam u formi, nemam trenera, ali imam prijatelje

"U emotivnom i sportskom smislu ovo je za mene najvažnija godina, u kojoj sam osvojio olimpijsku medalju i Dejvis kup",rekao je Del Potro
1 komentar(a)
Delpo, Foto: Reuters
Delpo, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2016. 21:14h

U utorak prijepodne po lokalnom vremenu avion sa argentinskim teniserima, novim pobjednicima Dejvis kupa, spustio se u na aerodrome Ezeiza u Buenos Ajresu.

Hijade navijača dočekalo je šampione, koje je primio i argentinski predsjednik Maurisio Makri.

Junak argentinskog trijumfa u Areni Zagreb bio je Huan Martin del Potro, ali najbolji argentinski teniser nije želio da ističe svoje zasluge u osvajanju trofeja o kojem su on i njegovi sunarodnici sanjali decenijama.

Fin de la película. ???

A photo posted by Juan Martin del Potro (@delpotrojuan) on

"Pobijedila je grupa četvorice prijatelja predvođena sjajnim selektorom, iza kojeg stoji velika grupa radnika. Veličinu ovog uspjeha tek ćemo shvatiti. Ovo je istorijski trenutak za argentinski sport", rekao je Del Potro po dolasku u Buenos Aires.

Del Potro nije ostavio dilemu oko pitanja da li je 2016. bila najbolja godina u njegovoj karijeri.

"Nisam mogao poželjeti nešto više. U emotivnom i sportskom smislu ovo je za mene najvažnija godina, u kojoj sam osvojio olimpijsku medalju i Dejvis kup. Još nisam u idealnoj formi, nemam ni trenera, ali imam prijatelje koja su iz mene izvukli najbolje", kazao je Delpo.

Prije samo godinu, 28-godišnji Argentinac nije bio siguran kako će završiti priča o njegovom povratku, niti je znao kada će i hoće li uopšte biti sposoban da igra tenis.

"Ostvario sam svoj san. Na posljednjoj večeri u Zagrebu rekao sam saigračima da su mi pomogli u tome. Sad kad imamo Dejvis kup, mogu mirno da spavam", izjavio je Del Potro.

Bonus video: