Direktor Australijan opena: Teško da će se tenis igrati u 2020.

"Profesionalni tenis zavisi od putovanja širom svijeta, a mislim da je to posljednje što će se vratiti u normalu", kaže Kreg Tajli
2025 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković je osvojio Australijan open ove godine, Foto: Beta/AP
Novak Đoković je osvojio Australijan open ove godine, Foto: Beta/AP

Rolan Garos je odložen za septembar, Vimbldon bi trebalo da bude otkazan, a direktor Australijan opena Kreg Tajli vjeruje da se tenis neće više ni igrati u 2020. godini.

"Moj stav je da će se povratak tenisa u ovoj godini jako teško dogoditi", izjavio je Tajli za australijske medije.

"Profesionalni tenis zavisi od putovanja širom svijeta, a mislim da je to posljednje što će se vratiti u normalu".

Australijan open je održan ove godine u januaru, iako je bio pod znakom pitanja zbog velikih požara širom Australije. U to vrijeme je kineski Vuhan bio u karantini i u strahu od širenja koronavirusa.

Australijan open za 2021. u ovom momentu nije ugrožen, ali...

"Priremamo se za najgore, a nadamo se najboljem. Možda se sjutra probudimo i čujemo da postoji čudotvorni lijek ili kombinacija ljekova koja stvarno pomaže, ili da smo na dobrom putu za otkrivanje vakcine. Ipak, iz svega što možete da pročitate, to baš i ne izgleda realno u bližoj budućnosti", istakao je Tajli i predložio:

"Tenis na globalnom nivou će se igrati kada se normalizuje stanje s transportom. Na lokalnom nivou već sada možemo da se pokrenemo i to je ono na šta bismo svi trebali da se fokusiramom", kaže prvi čovjek prvog grend slema u sezoni.

Bonus video: