Đoković bauk za Bautistu, prepreka u četvrtfinalu Raonić

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2016. 21:15h

Poslije četiri godine, Novak Đoković ponovo je u četvrtfinalu Mastersa u Madridu.

Na putu do najboljih osam, šampion iz 2011. prešao je preko Španca Roberta Bautiste-Aguta 6:2, 6:1.

U sat i 8 minuta igre sa 17. teniserom ATP liste na „Manolo Santana“ stadionu bilo je vidno da Đoković postepeno podiže formu pred prvi cilj u sezoni – Rolan Garos.

Meč je bio ravnopravan samo do 2:2 u prvom setu. Opipavši puls rivala, neumoljivi Đoković je od narednih jedanaest gemova osvojio deset, od čega pet na servis nemoćnog rivala.

"Želio sam da budem agresivan i uspio sam u tome" - kazao je nakon 30. pobjede u sezoni srpski teniser, koji je napravio 25 direktnih poena i svega 11 grešaka.

U četvrtfinalu, prvi teniser svijeta igraće sedmi put u karijeri sa Milošem Raonićem, koga je pobijedio u svih šest prethodnih susreta.

Kanadskom reprezentativcu u duelu sa Žoom Vilfredom Congom bila su dovoljna dva brejka - po jedan u oba seta - uz prepoznatljiv ritam na servisu - 6:4, 6:4.

I branilac trofeja Endi Marej bio je inspirisan. Drugi teniser ATP liste za sat i 40 minuta pobijedio je Francuza Žila Simona (16) 6:4, 6:2, ne dozvolivši rivalu nijedan brejk.

"Servirao sam dobro i nisam mu dozvolio da me pritisne u mojim gemovima" - rekao je Marej, koga u četvrtfinalu čeka meč sa Tomašom Berdihom.

Najbolji češki igrač je četvrti put u posljednjih pet međusobnih susreta savladao Davida Ferera - 7:6, 7:5.

Poršlogodišnji polufinalista madridskog Mastersa Kei Nišikori pomjerio je sopstvene granice.

Svjetski broj šesti trijumfovao je nad Francuzem Rišarom Gaskeom (6:4, 7:5), od koga je izgubio svih šest prethodnih mečeva.

Njegov naredni rival biće Australijanac Nik Kirijos, iza koga je pobjeda u duelu sa Urugvajcem Kuevasom u tri seta (7:6, 4:6, 6:3).

Četvorostruki šampion Madrida Rafael Nadal 12. uzastopni put slavio je na šljaci.

Iako rezultat meča sa Amerikancem Semom Kverijem (6:4, 6:2) to ne sugeriše, uložio je poprilično energije da bi izašao na kraj sa 37. igračem planete.

U prvom setu, "kralj šljake" je gubio 4:1 i 40:30 na svoj servis. Spasio je brejk loptu, zatim nanizao pet gemova i slomio rivala.

U četvrtfinalu igraće sa Portugalcem Žoaom Sousom, koji je bio bolji od Amerikanca Džeka Soka - 2:1 (6:1, 6:7, 6:2).

Bonus video: