Đoković: Crna Gora još nije sigurna, ali radimo na tome

U rasporedu je predviđeno da se u Crnoj Gori teniski spektakl održi 27. i 28. juna, a da se završi u Banjaluci 3. i 4. jula
21969 pregleda 32 komentar(a)
Đoković, Foto: Lee Jin-man
Đoković, Foto: Lee Jin-man
Ažurirano: 25.05.2020. 16:07h

Teniski "Adria tour", koji organizuje Novak Đoković, možda, ipak, neće posjetiti Crnu Goru.

"Crna Gora još nije sigurna, zbog kasnog početka organizacije, ali radimo na tome da se ostvari. Ista situacija je i sa BiH. Mnogo više vremena smo posvetili Srbiji i Hrvatskoj, jer su to prva dva turnira i potrebno je bilo da sve to organizujemo kako treba. Sada smo se posvetili Crnoj Gori i BiH, moja želja je da se igra i tamo ", kazao je Đoković na današnjoj pres konferenciji, na kojoj je najavio ovu manifestaciju.

"Adria tour" je humanitarni turnir na kome će, pored Đokovića, sigurno učestvovati Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov.

Turnir će početi u Beogradu 13. i 14. juna, da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun).

U rasporedu je predviđeno da se u Crnoj Gori teniski spektakl održi 27. i 28. juna, a da se završi u Banjaluci 3. i 4. jula.

Đoković je kazao da će Tim igrati samo u Beogradu, Zverev u Beogradu i Zadru, a da bi Dimitrov trebalo da igra i u Crnoj Gori.

Takođe, Đoković je najavio da razgovara i sa još nekoliko poznatih tenisera da se priključe ovoj akciji, te izrazio nadu da će se do početka steći uslovi da mečeve gleda i publika.

"Želim da organizacija bude na vrhunskom nivou, želim da se Zverev, Tim, Dimitrov vrate sa najljepšim utiscima i posvećen sam tome. Ja sam posrednik u organizaciji, nije lako, ali zadovoljstvo mi je da radim na tome", kazao je Đoković.

Đoković je kazao da je zvao Miloša Raonića da bude dio ove priče, da je kanadski teniser, koji je rođen u Podgorici, prihvatio poziv, ali da ga je jutros obavijestio da, ipak, ne može da dođe u Evropu, te da ostaje u Kanadi.

"Šteta. I Miloševa velika želja je bila da zaigra u Crnoj Gori. Bio bi to pravi spektakl da se Miloš i ja sastanemo u Crnoj Gori. To, nažalost, nije bilo moguće sada, ali možda nekom drugom prilikom", kazao je Đoković.

Bonus video: