Đoković eliminisan na startu Mastersa u Madridu

Dimitrov je igrao izvanredno i potpuno zasluženo je ostvario najznačajniju pobjedu u karijeri sa 2:1, po setovima 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2013. 21:54h

Novak Đoković nije uspio da se plasira u osminu finala turnira Masters serije u Madridu - najbolji teniser svijeta je večeras u drugom kolu izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:1, po setovima 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3, nakon tri sata i četiri minuta igre, tokom kojih je vođena velika i neizvjesna borba, obilježena uzbuđenjima, preokretima i povredama obojice tenisera.

Dimitrov će u borbi za četvrtfinale igrati sa pobjednikom meča između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Kolumbijca Santjaga Giralda.

Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu turnira, a nakon osvajanja Monte Karla sasvim neočekivano je poražen već u prvom meču madridskog Mastersa.

Dimitrov je igrao izvanredno i potpuno zasluženo je ostvario najznačajniju pobjedu u karijeri.

Srpski teniser nije bio u svom elementu, bio je nervozan i dekoncentrisan, pravio je mnogo grešaka, a u drugom setu malo je nedostajalo da preda meč nakon što je iskrenuo zglob desne noge.

Istu povredu svjetski broj jedan zadobio je početkom prošlog mjeseca u Bojsiju igrajući za reprezentaciju Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD.

Večeras je nakon desetominutne ljekarske intervencije i bandažiranja zgloba nastavio duel, ali izuzetno motivisani i uporni Dimitrov pronašao je način da zaustavi velikog favorita.

Prva dva seta odlučena su nakon iscrpljujuće borbe u taj brejku, a u trećem je Dimitrov potvrdio kvalitet i na kraju potpuno zasluženo nadigrao Đokovića.

Đoković je uz mnogo napora morao da suzdržava nervozu, posebno u trenucima kada je publika nesportski gromko pozdravljala njegove greške i poene Dimitrova.

Bilo je, međutim, evidentno da prvi reket svijeta igra daleko ispod prepoznatljivog nivoa.

Odlučujući set Bugarin je otvorio brejkom, Đoković je propustio tri šanse u narednom gemu da se revanšira, pa je Dimitrov poveo sa 2:0. Tu prednost 28. teniser svijeta umio je da sačuva i na kraju iskoristi drugu meč loptu za zaslužen trijumf.

Federer uspješan na startu

Za razliku od Đokovića, Švajcarac Rodžer Federer uspješno je startovao savladavši Čeha Radeka Štepaneka sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:3.

Federer je tako pobjedom otvorio sezonu na šljaci, a na teren se vratio nakon dvomjesečne pauze.

Posljednji meč Švajcarac je odigrao početkom marta u Indijan Velsu, gdje je u četvrtfinalu na tvrdoj podlozi poražen od Rafaela Nadala.

Federer je u Madridu postavljen za drugog nosioca i bio je slobodan u prvom kolu. Njegov naredni rival biće pobjednik duela između Viktora Troickog i Japanca Kei Nišikorija.

Troicki je ranije danas u prvom kolu nadigrao Španca Marsela Granoljersa u tri seta - 7:5, 4:6, 6:2.

Ispao je Miloš Raonić, Kanađanin rođen u Podgorici, koga je savladao Španac Fernando Verdasko sa 6:4, 2:6, 7:6 (9:7).

Plasman u treće kolo izborio je Britanac Endi Marej, koji je bio bolji od Austrijanca Florijana Majera 2:0 (7:6, 7:6).

Marej će u narednom kolu igrati sa Francuzom Žilom Simonom, koji je bio bolji od sunarodnika Žeremija Šardija 2:0 (6:4, 7:6).

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 4,3 miliona eura.

Galerija

Bonus video: