Đoković: I Federer i Nadal su opasni rivali

"Marej je broj jedan, ali ja i on nismo sami. Možda trenutno jesmo najveći rivali, ali sada se vraćaju Federer i Nadal, a njih dvojica se ni u kom slučaju ne mogu otpisati, zbog svega što su uradili u karijeri i kvaliteta koji posjeduju", kazao je Đoković
52 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2017. 20:25h

Novak Đoković pobjedom je počeo sezonu, ali je svjestan da u duelu sa malo poznatim Njemcem Janom Lenardom Štrafom nije blistao.

"Noge su bile teške, ogromna je razlika između treninga i sparinga, i zvaničnih mečeva", kazao je Đoković, koji je u prvom setu nadoknadio zaostatak od 5:1.

Đoković nije mnogo želio da priča o planovima za 2017. godinu, ali je naglasio:

"Marej je broj jedan, ali ja i on nismo sami. Možda trenutno jesmo najveći rivali, ali sada se vraćaju Federer i Nadal, a njih dvojica se ni u kom slučaju ne mogu otpisati, zbog svega što su uradili u karijeri i kvaliteta koji posjeduju", kazao je Đoković.

"Zbog toga neću se koncentrisati samo na Mareja, ima mnogo igrača na koje bi trebalo obratiti pažnju".

Đoković je u Dohi predstavio svog novog trenera - Dušana Vemića.

Vemić nije nepoznato lice u Đokovićevom okruženju, ali je nakon odlaska Borisa Bekera, zvanično postao drugi trener, uz Marijana Vajdu.

“Znam ga od kada sam imao pet-šest godina. Odrasili smo u istom klubu. On je bio najbolji igrač u zemlji tada, a uvijek je bio prijateljski nastrojen, uvijek je želio da pomogne, da savjetuje. Veoma smo bliski, on mi je kao član porodice. Sjajno je imati ga u timu, sarađivali smo jedno vrijeme, pa zatim nismo, ali uvijek je bio tu za mene. On i Marijan su u dobrim odnosima, tako da su stvari jednostavne", kazao je Đoković.

On će u drugom kolu turnira u Dohi igrati sa Horasiom Sebaljosom.

Bonus video: