Đoković i Federer u finalu Sinsinatija

Đoković je lako došao do pobjede protiv Del Potra, dok je Švajcarac bio bolji od zemljaka Stanislasa Vavrinke...
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2012. 21:22h

Rodžer Federer i Novak Đoković će odlučivati o tituli u Sinsinatiju - Švajcarac je u polufinalu savladao zemljaka Stanislasa Vavrinku (7:6, 6:3), dok je drugi igrač svijeta mnogo lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Huan Martinom del Potrom (6:3, 6:2)...

Đoković je lako došao do pobjede protiv Argentinca od kojeg je prije dvije nedjelje izgubio na Olimpijskim igrama u Londonu u meču za bronzanu medalju.

"Igrali smo duge poene, lako je moglo sve da se okrene na suprotnu stranu. Dobro sam se držao, igrao sam najbolji tenis kada je to bilo potrebno", rekao je Đoković.

Meč je trajao sat i 29 minuta igre, a Đoković je tri puta oduzeo servis protivniku, dok Del Potro nije iskoristio nijednu od pet prilika za brejk.

S druge strane, Fedeks je prvi set riješio tek u taj-breku protiv Vavrinke, ali je u drugom dijelu igre napravio ključni brejk za 4:3, a onda bez problema priveo meč kraju.

Turnir Masters serije u Sinsinatiju igra se za nagradni fond 2.825.280 dolara, a pobjedniku će pripasti hiljadu ATP poena.

Federer će, kako god da se završi finalni okršaj, zadržati prvo mjesto na ATP listi.

Đoković je mogao da ga svrgne s trona samo u slučaju da je Švajcarac ispao prije finala, a srpski teniser osvojio trofej u Sinsinatiju.

Bonus video: