Đoković i Nadal do posljednjeg daha: Spektakl se nastavlja

Prvi dio 52. međusobnog meča, a prvog na Grend slem turniru još od 2015. godine, donio je – atomski tenis, koji je podsjetio kakvo je to nekada rivalstvo bilo
66 pregleda 0 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2018. 22:16h

Novak Đoković i Rafael Nadal čekali su da Anderson i Izner završe maraton i da teniskoj publici pruže spektakl, koji će biti nastavljen danas od 14 sati.

Blokbaster u polufinalu prekinut je nakon trećeg seta, kod vođstva Đokovića od 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Prvi dio 52. međusobnog meča, a prvog na Grend slem turniru još od 2015. godine, donio je – atomski tenis, koji je podsjetio kakvo je to nekada rivalstvo bilo.

Đoković je izvanredno servirao u prvom setu, Nadal nije imao rješenja prilikom riterna. Sigurnost koju je stekao prenio je na Nadalove gemove, u petom imao dvije brejk lopte, a u sedmom iskoristio drugu za 4:3, pa za 6:4.

Drugi set je počeo na isti način, Đoković je odmah imao tri šanse da oduzme servis rivalu. Nije ih iskoristio, ali zato Nadal jeste prvu na meču – 3:1.

Uzvratio je Novak ri-brejkom, da bi Rafa u narednom gemu još jednom stekao prednost – 4:2.

Đoković je u devetom gemu pokušao da spase set, dva puta dolazio blizu, a Španac oba puta nalazio dobar servis, odbranio se i izjednačio...

Treći set je bio pravi vimbldonski, bez brejka, pa i brejk lopti, ali uz fantastične razmjene, promjene ritma, napade, defanzive.

U nevjerovatnom taj-brejku, u kome su oba igrača pokazala spektakularan repertoar udaraca u najvažnijim trenucima, pala je odluka – Đoković je poveo 4:2, pa 5:3, a Nadal odigrao tri spektakularna poena i došao do set lopte, zatim i druge, pa treće...

Spasao ih je Đoković, poveo 9:8 i izbacio relativno lak ritern u aut, ali je osvojio naredni poen na Nadalov servis.

Drugu set loptu nije ispustio - 11:9 za mirniji san pred današnji nastavak.

Bonus video: