Đoković i Nadal u finalu Monte Karla

Đoković je danas u polufinalnom meču savladao Italijana Fabija Fonjinija 2:0, po setovima 6:2, 6:1
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta AP
Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.04.2013. 14:37h

Finale ATP turnira Masters serije između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je ono su priželjkivali ljubitelji tenisa i sporta uopšte u Monte Karlu. Srpski teniser, koji živi u ovom gradu, i osmostruki uzastopni šampion Monte Karla, boriće se za trofej, u reprizi prošlogodišnjeg finala, u kojem je Španac slavio sa 6:3, 6:1.

Đoković se mnogo manje pomučio u svom polufinalu protiv Fabija Fonjinija, savladavši Italijana sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Srpski teniser u prvom setu nije dozvolio Italijanu nijednu priliku za brejk, i do vođstva od 1:0 došao je za manje od pola sata. Đoković je u istom ritmu počeo i drugi set i vrlo brzo poveo sa 3:0, oduzevši Fonjiniju servis u drugom gemu.

Trenutno 32. teniser svijeta nije imao do kraja seta šanse protiv Đokovića, koji je sigurnom igrom još jednom oduzeo servis Italijanu i poveo sa 5:1. U narednom gemu, Đoković je iskoristio prvu meč loptu i poslije samo 52 minuta igre plasirao se u finale sa Nadalom. "Mi uvijek igramo duge mečeve. Ne sastajemo se prvi put na šljaci i očekujem veoma težak meč. Nadam se da ću ovaj put imati više sreće", rekao je Đoković, koji će protiv Đpanca igrati 37. titulu u karijeri, a treću u ovoj godini godini

Nadal je u polufinalu je porazio Francuza Žo Vilfreda Congu 2:0, po setovima 6:3, 7:6, i upisao 45. uzastopnu pobjedu u Monte Karlu, gdje je jedini poraz doživio 2003. godine u 3. kolu protiv Španca Aleksa Koreče.

Conga je bolje počeo meč protiv Nadala, imao je prvi priliku da oduzme servis protivniku, ali je Nadal u četvrtom gemu spasao tri brejk lopte. Već u naredom, petom gemu, Španac je kaznio propuštene prilike Conge i uspio da mu oduzme servis. U devetom gemu Nadal je još jednom napravio brejk i tako osvojio prvi set sa 6:3.

Nadal je u istom ritmu počeo i drugi set i odmah na startu napravio brejk i poveo sa ubjedljivih 4:1, da bi u šestom gemu i po drugi put oduzeo servis Francuzu za prednost od 5:1.

Conga je tada zaigrao bolje i uspio je da do kraja seta dva puta napravi brejk i izjednači na 6:6 i uvede set u taj-brejk.

U taj-brejku je Nadal, ipak, uspio da završi meč i da se, iskoristivši drugu meč loptu, plasira u finale.

"Fantastičan je osjećaj poslije sedam mjeseci pauze biti u novom finalu. Biće teško, kada igrate protiv Novak, on vas uvijek tjera do krajnjih granica", rekao je Nadal.

Đoković i Nadal do sada su igrali 34. puta i španski teniser vodi sa 19:14 u međusobnim duelima.

Posljednji put sastali su se u finalu Rolan Garosa prošle godine, a pobijedio je Španac sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Meč u Monte Karlu počinje sjutra 14.10 časova.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu iznosi 2,6 miliona eura.

Bonus video: