Đoković igrao samo "poluvrijeme", Dolgopolov predao Federeru

Đokoviću je kod vođstva 6:3 i 2:0 zbog povrede predao Slovak Martin Kližan, nakon tačno 45 minuta igre
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2017. 19:08h

Novak Đoković se bez mnogo napora plasirao u 2. kolo Vimbldona, pošto je ostao na terenu samo 45 minuta.

Njemu je kod vođstva 6:3 i 2:0 zbog povrede predao Slovak Martin Kližan.

Od početka je bilo jasno da nešto nije u redu sa 47. teniserom svijeta. Đoković je u prvom setu čuvao svoj servis i jednom brejkovao rivala, za vođstvo od 5:3, što je uskoro pretvodio u osvajanje seta.

Đoković je napravio brejk i na startu drugog seta, nekoliko minuta prije nego što mu je Kližan pružio ruku.

Osvajač Vimbldona iz 2011, 2014. i 2015. u drugom kolu će igrati protiv Čeha Adama Pavlašeka - 135. igrač svijeta u četiri seta eliminisao je Amerikanca Ernesta Eskobeda.

Ni Rodžer Federer se nije mnogo zadržao na terenu u prvom kolu, jer mu je sredinom drugog seta predao Aleksandr Dolgopolov.

Švajcarac je ionako kontrolisao meč, jer je u trenutku kada je Ukrajinad odustao bilo 1:0 u setovima (6:3) i 3:0 u drugom.

Naredni protivnik Federeru biće srpski teniser Dušan Lajović.

Huan Martin Del Potro, Gael Monfis i David Ferer plasirali su se u drugo kolo u mečevima koji su obilježili prvi dio drugog dana takmičenja na terenima Ol Ingland klaba.

Div iz Tandila je sa 3:1 pobijedio Tanasija Kokinakisa po setovima 6:3, 3:6, 7:6, 6:4 i u drugoj rundi odmjeriće snage sa Ernestsom Gulbisom, koji je istom rezultatom savladao Viktora Estrelju.

U jednom od derbija dana David Ferer iznenadio je Rišara Gaskea i eliminisao ga sa 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 5:7, 6:2 pa ga u sljedećem kolu čeka veteran iz Belgije Stiv Darsis, koji je bio bolji od Letonca Rikardasa Berankisa sa 3:2.

Gael Monfis pobijedio je Danijela Brandsa - 3:0, a u narednoj rundi igraće sa Kajlom Edmundom.

Bonus video: