Đoković izgubio prvi set, pa dominirao protiv Edmunda

Srpski teniser je izgubio prvi set od Kajla Edmunda, vodio veliku borbu sa Britancem, a na kraju slavio 3:1
95 pregleda 0 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2018. 19:20h

Novak Đoković se plasitrao u četvrto kolo Vimbldona.

Srpski teniser je izgubio prvi set od Kajla Edmunda, vodio veliku borbu sa Britancem, a na kraju slavio 3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 6:4).

Đoković će u osmini finala igrati sa Rusom Karenom Kačanovim.

Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis na početku meča, a prvi do brejka stigao je Edmund u sedmom gemu. Đoković je u narednom imao brejk loptu i priliku da odmah uzvrati, ali je nije iskoristio, pa je Britanac poveo sa 1:0 u setovima.

I u drugom setu je viđen samo jedan brejk, ali ga je ovog puta napravio Đoković. On je u osmom gemu oduzeo servis Edmundu, a u narednom ga je potvrdio za 1:1.

Đoković je odlično počeo treći set, napravio je brejk u prvom gemu, a dobru igru u tom dijelu meča potvrdio je novim brejkom, u sedmom gemu.

Nekada prvi teniser svijeta je u sedmom gemu četvrtog seta propustio četiri brejk lopte, ali to ga nije poremetilo, baš kao ni velika greška sudija u tom gemu.

Ono što mu nije tada pošlo za rukom jeste u devetom gemu kada je uspio da oduzme servis Edmundu, a zatim i da završi meč.

"Meč je odigran u ne baš teniskoj atmosferi. Više je ličilo na Dejvis kup. Navijači su bili glasni i u momentima kada nisu smjeli. Bilo je vatrenije nego kada sam igrao protiv Mareja", rekao je Đoković.

Iznenađenje dana priredio je letonski teniser Ernest Gulbis pobjedom protiv trećeg igrača svijeta, Njemca Aleksandera Zvereva.

Gulbis, 138. teniser na ATP listi, pobedio je Zvereva 7:6, 4:6, 5:7, 6:3, 6:0 poslije tri sata i 25 minuta igre.

"Bio je ovo sjajan dan. Nisam mislio da mogu da pobijedim nakon što sam izgubio treći set, ali on je postajao sve umorniji a ja sam igrao pametnije", rekao je Gulbis nakon meča.

Bonus video: