Đoković: Na terenu ću zaboraviti prijateljstvo sa Marejom

Đoković i Marej u finalu Australian opena igraće osmi međusobni meč.Đoković vodi sa 4:3, ali je tri posljednja duela dobio Marej.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 21:44h

Srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Marej sjutra ujutro od 9.30 časova po našem vremenu u finalu Australian opena igraće osmi međusobni meč. Đoković vodi sa 4:3, ali je tri posljednja duela dobio Marej.

Đokovića i Mareja, inače, veže dugogodišnje poznanstvo i prijateljstvo van terena. Njih dvojica su prvi put igrali jedan protiv drugog još kao 11-godišnjaci i tada je slavio Britanac. Nedugo zatim njih dvojica su se sprijateljili, a jedno vrijeme su čak igrali zajedno u dublu.

- Bilo nam je zaista sjajno u detinjstvu, a sada je još bolje pošto se sastajemo u finalu jednog gren slem turnira - kazao je Đoković koji je 2008. godine osvojio trofej u Melburnu.

U dosadašnjoj karijeri srpski teniser osvojio je 18, a britanski 16 trofeja na ATP turnirima.

Đoković i Marej su uoči početka ovogodišnjeg Australijan opena trenirali zajedno u Pertu, gdje su se zabavljali i sa fudbalskom loptom.

- Nažalost, on je pobijedio - rekao je uz osmjeh srpski teniser.

- Ne sjećam se da smo kao klinci maštali da ćemo se sresti u finalu gren slema, ali smo sanjali o osvajanju trofeja. Još tada se vidjelo da smo obojica talentovani i da imamo pobjednički mentalitet. Sada, međutim, moramo to sve da zaboravimo čim izađemo na teren - istakao je Đoković.

Srpski teniser je u polufinalu turnira u Melburnu u tri seta savladao Švajcarca Rodžera Federera.

- On i Nadal su prethodnih godina dominirali i bilo je sjajno gledati ih kako igraju. Sa druge strane, to vas i frustrira, jer ne možete da se nadate osvajanju većeg broja trofeja. Ipak, vremenom naučite da igrate protiv njih i sada sigurno ima nekoliko tenisera koji mogu da pobijede Rafu i Rodžera - zaključio je Đoković.

Galerija

Bonus video: