Đoković: Ne može uvijek da se dominira na terenu

0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2015. 09:02h

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je poslije pobjede nad Tomašom Bedrihom, nakon dva taj-brejka u četvrtfinalu Parizam da ne treba uvijek da se očekuje dominacija na terenu. Đoković je protiv Berdiha prvi put u karijeri ostvario ATP pobjedu bez napravljenog brejka, poslije 679 prethodnih pobjeda.

"Uvjeravam vas da nisam kalkulisao. Jednostavno, ne može uvijek da se očekuje da se uvijek dominira na terenu, iako su možda rezultati u Kini podigli standard i očekivanja od mene na terenu", odgovorio je Đoković na novinarsko pitanje da li je danas igrao koliko je trebalo.

Srpski reprezentativac je poijedio 7:6, 7:6 protiv odličnog Berdiha večeras, a grupi srpskih izvještača objasnio je razloge tako neizvjesnog meča.

"Svi igraju tenis i svi se trude da napreduju iz meča u meč. To je bio slučaj sa Tomašom, koji je odigrao na vrlo visokom nivou. Možda neko ko ne prati tenis, ne primjećuje takve stvari, ali on ima izuzetnu dubinu sa osnovne linije. Onda kad neko tako duboko i agresivno i ravno igra, onda je prirodno da se povučeš i onda sam izgubio ritam i u tim trenucima kada sam možda imao priliku da ga 'brejknem' sam dosta pasivno igrao. Odigrao je taktički odlično, uradio je sve što je želio, a možda u pojedinim trenucima nije imao sreće", rekao je Đoković.

"Ali, mislim da sam kvalitetno odigrao kad god je trebalo. Set lopta, par dobrih servisa, taj brejk u prvom setu odličan, drugi set...kažem, to su bili prelomni trenuci. Odigrao sam dosta čvrsto kad je trebalo i mislim zasluženo pobijedio", dodao je on.

Ljudi iz ATP-a prenijeli su Đokoviću poslije meča da mu je ovo bilo prvi put u karijeri da zabilježi ATP pobjedu bez napravljenog brejka.

"Iskreno, iznenađen sam tim podatkom. Vjerovatno oni znaju. To je sigurno nešto što je impresivno. Ponosan jesam ako je to istina. Ali, sramota da nisam uspio danas da brejknem. Sve u svemu igram dosta solidno, još nisam izgubio set. Naravno u nekim segmentima igre u nekim trenucima u meču mogu da odigram bolje, svjestan sam svojim mogućnosti. Al' opet, ne treba pobijedi gledati u zube. Idemo dalje", rekao je Đoković.

Đoković će u polufinalu igrati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je u četvrtfinalu, takođe, nakon dva taj-breka 7:6 (10-8), 7:6 (9-7), savladao Rafaela Nadala, poslije više od dva sata igre.

Ovo je bio ukupno 16. međusobni duel Stana i Rafaela i tek treća pobjeda Vavrinke, ali je sve tri ostvario u posljednja četiri meča u prethodne dvije godine.

Đoković i Vavrinka do sada su se sastajali 24 puta, a najbolji teniser svijeta vodi sa 20-4 u pobjedama.

Posljednji put lako ga je savladao na Mastersu u Sinsinatiju sa 6:4, 6:1, ali mu je Vavrinka uzeo, ove godine, najvredniji i najvažniji trofej – Rolan Garos.

Polufinalni meč trebalo bi da počne u subotu od 17 časova u dvorani ’Bersi’, pa će momak iz Lozane imati malo vremena za odmor, tačnije oko 16 sati, jer je meč sa Nadalom završio sinoć oko jedan sat iza ponoći.

Drugi polufinalni par čine Španac David Ferer i Britanac Endi Marej. Ferer je pobijedio Amerikanca Džona Iznera sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:2, dok je Marej slavio protiv Francuza Rišara Gaskea takođe u tri seta – 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Posljednji Masters sezone u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona eura.

Bonus video: