Đoković osvojio četvrtu titulu u 2011.

Srpski teniser stigao do 24. pobjede u nizu i nalazi se na korak od obaranja rekorda Ivana Lendla iz 1986. godine kada je Čeh trijumfovao na 25 mečeva uzastopno
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.04.2011. 20:58h

Novak Đoković je definitivno nepobjediv u 2011. godini! Srpski teniser je u finalu Mastersa 1000 u Majamiju nakon tri sata i 21 minut savladao Rafaela Nadala 4:6, 6:3, 7:6 (7-4).

Poslije ovog, 25. međusobnog meča, sada je 16-9 za Španca koga je Đoković pobijedio kao i prije dvije nedelje u meču za trofej u Indijen Velsu.

Ovo je četvrti turnir koji je Novak osvojio od početka godine, nakon Australijan opena, Dohe i Indijan Velsa.

Istovremeno, stigao je do 24. pobjede u nizu i nalazio se na korak od obaranja rekorda Ivana Lendla iz 1986. godine kada je Čeh pobijedio na 25 uzastopnih mečeva.

- Bilo je vrlo neizvjesno. Bio je to jedan od najboljih finalnih mečeva koje sam igrao igrao u životu. Uvijek je veliko zadovoljstvo i čast igrati protiv Rafe, koji je veliki šampion i moj dobar prijatelj. Želim mu sve najbolje do kraja sezone - istakao je nakon meča Đoković.

Prvi brejk u meču viđen je u trećem gemu, a napravio ga je Nadal i poveo 2:1. Ubrzo je Španac došao do vođstva od 5:1, ali se Novak nije predao i smanjio je na 5:4.

Međutim, dalje od toga nije mogao. Prvi igrač planete je iskoristio svoj servis i stigao do prvog seta.

- Čestitam Novaku na svemu što je uradio. To je nešto što je jako teško ponoviti. Igrao sam dobro cio turnir, imao sam nekoliko šansi, ali Novak je bio bolji i zasluženo pobijedio - naglasio je Nadal.

Drugi set protekao je u dominaciji Đokovića. Stigao je do prednosti od 3:0, a zatim od 4:1 i 5:2. Do osvajanja seta srpski teniser je došao poslije 56 minuta igre.

U trećem setu nije viđena nijedan brejk, a bilo je prilika sa obje strane.

Ušlo se u taj brejk u kome se bolje snašao Đoković. Sjajno je vraćao servis rivala i lako došao do vođstva 5:2 i 6:3.

Španac je uspio da smanji na 6:4, ali je na kraju morao da pruži ruku Đokoviću, koji je iskoristio treću meč loptu.

Ovom pobjedom drugi igrač na svijetu je zaradio 611.000 dolara i 975 ATP poena.

Bonus video: