Đoković pobijedio Tipsarevića, u finalu Toronta sa Gaskeom

Najbolji srpski teniser je u polufinalu savladao zemljaka Janka Tipsarevića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.08.2012. 09:41h

Novak Đoković se plasirao u finale Rodžers kupa u kanadskom Torontu – najbolji srpski teniser je u polufinalu savladao zemljaka Janka Tipsarevića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

"U prvom setu situacija na terenu je mogla da se odvija drugačije, posebno poslije nekoliko prekida zbog kiše. Za oba tenisera je bio važan nastavak meča i primjetna je bila nervoza. Pokušavali smo da pronađemo ritam. U drugom setu sam igrao dobro", kazao je Đoković.

Inače, ovaj meč je dva puta prekidala kiša, odmah po zagrijavanju i tokom prvog seta pri rezultatu 3:2 za Đokovića, koji je do pobjede došao poslije pet i po sati, od kojih se igralo stotinak minuta.

"Ne vidim razlog zbog čega turniri na tvrdoj podlozi nemaju pokretne krovove. Mislim da bi organizatori ovog turnira morali da razmisle o tome za narednu godinu. Mnogo bi nam uštjedeli na vremenu", dodao je Đoković.

Đoković će u finalu igrati protiv Francuza Rišara Gaskea, koji je u drugom polufinalu savladao Amerikanca Džona Iznera (7:6, 6:3).

"Gaske igre dobro ove nedjelje. Nema ništa da izgubi, sigurno će izaći na teren u želji da pobijedi. Očekujem težak meč", istakao je Đoković.

Masters u Torontu igra se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara.

Bonus video: