Đoković: Pobjeda za podizanje samopouzdanja

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2016. 20:27h

Novak Đoković rekao je da mu današnja pobjeda protiv Grigora Dimitrova podiže samopouzdanje i dodao da je zadovoljan igrom, iako je, kako je ocjenio, mogao da igra na višem nivou u osmini finala Masters turnira u Parizu.

"Ovo mi je bilo potrebno, više psihički nego bilo šta drugo. Bilo mi je potrebno da me rival na terenu izazove na svaki način. On je igrač s puno varijacija, agresivan je, ima dobar servis, igra dobro... Taktički je imao dobru zamisao i ovo je bila borba do posljednjeg poena. Drago mi je zbog ovakvog meča i fizički i mentalno, protivnik mi nije prepustio meč, već se borio i to uliva samopouzdanje za nastavak turnria", rekao je Đoković novinarima poslije meča.

Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je danas poslije preokreta u osmini finala pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova u tri seta, 4:6, 6:2 i 6:3.

"Zadovoljan sam igrom, iako je bilo još trenutaka tokom meča gdje sam mogao da igram na višem nivou, svjestan sam toga. Ipak, s druge strane uzimajući u obzir formu u posljednje vreme, koja nije bila toliko konzistentna kao u prvih šest mjeseci, očekivao sam da imam oscilacije, jer nisam imao toliko mečeva od Ju-es opena", rekao je Đoković.

On će se sjutra u četvrtfinalu sastati s Hrvatom Marinom Čilićem koji je u dva seta, 6:3, 7:6 (9) pobijedio Davida Gofana.

"Kako napredujem na turniru, tako je kvalitet sve viši i svaki meč je sve bitniji. Sjutra igram protiv Čilića - top 10 igrača, koji je u izvrsnoj formi. Nekako je prirodno očekivati da se forma uzdiže kako odmiče ovaj turnir, nije prvi put da prolazim kroz ovo", rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo da li bi bilo bolje da su s njim na turniru treneri Marijan Vajda i Boris Beker, ali je Đoković rekao da ne želi da priča o tome i dodao da je "ovo trenutno najbolji mogući tim".

Bonus video: