Đoković počastvovan rekordom

"Svakako da sam počastvovan i povlašćen što sam dio istorije sporta kojeg volim i koji igram", rekao je Đoković.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.08.2011. 10:48h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je počastvovan što je postavio još jedan rekord u istoriji tog sporta, ali je priznao da je u finalu Rodžers kupa u Montrealu bio nervozniji nego inače.

Đoković je prošle noći pobijedio Mardija Fiša 6:2, 3:6, 6:4 i tako postao prvi igrač koji je u jednoj sezoni osvojio pet turnira Masters serije.

"Ulazak u istoriju je, naravno, važan i to je nešto posebno. Svakako da sam počastvovan i povlašćen što sam dio istorije sporta kojeg volim i koji igram", rekao je Đoković poslije meča odigranog u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Đoković ove sezone nije izgubio nijedno finale, a postao je i prvi igrač još od Pita Samprasa 1993. godine koji je osvojio svoj prvi turnir od kada je došao na prvo mjesto ATP liste.

"Veliko je zadovoljstvo osvojiti još jednu titulu. Mardi je igrao zaista dobro tokom cijelog turnira, a mislim da je danas odigrao sjajan meč. Imao sam sreće sa nekim udarcima u trećem setu kojima sam iznudio brejk", rekao je Đoković.

Finale Montreala nije bilo najbolje izdanje srpske superzvijezde, što je objasnio nervozom.

"Mislim da sam u finalu bio nervozniji nego inače. Dobro, jeste u pitanju finale, ali je bilo mnogo nervoze i tenzije. Bio je jako neizvjestan meč. On je želio da pobijedi isto koliko i ja, i zato smo igrali toliko žestoko. Bila je ovo i psihološka borba, ne samo fizička, ali uspio sam da ostanem pribran kada je trebalo", kazao je on.

Đoković je pohvalio 30-godišnjeg Fiša, koga je pobjeđivao u svim međusobnim susretima:

"Bilo je sjajno igrati protiv njega. Drago mi je da vidim da mu ide tako dobro. Mislim da su mu posljednje dvije godine najbolje u karijeri".

Fišu je, međutim, poraz teško pao. On je sada sedmi na ATP listi, a poražen je u sva četiri finala Masters turnira koja je igrao.

"Prvo, veoma je teško uopšte doći do bilo kojeg finala, a ja sam izgubio četiri, sva u tri seta. Stvarno je to teško podnijeti... Potroši se vrlo mnogo mentalne i fizičke energije da bi se dotle došlo. Nisam nijednom pobijedio, a toliko to želim da boli", rekao je Fiš.

"U svakom slučaju, čestitam Novaku na odličnoj nedjelji, ali moram da kažem da smo svi mi već malo umorni od njegove dominacije", rekao je uz osmjeh Fiš.

Bonus video: