Đoković: Početak iz snova

"Do kraja meča, do posljednjeg udarca nikada ne znate šta će biti protiv Endija. Za obojicu nije čudno da igramo tri seta i tri sata. To je fizička bitka. Obojici će biti potrebno malo vremena da se oporavimo od toga i spremimo se za Melburn
10 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2017. 20:46h

Srpski teniser Novak Đjoković rekao je da je na najbolji način počeo godinu, osvajanjem turnira u Dohi protiv najvećeg rivala Endija Mareja.

Đoković je odbranio titulu, pošto je u tri seta, 6:3. 5:7, 6:4, poslije skoro tri sata pobijedio prvog tenisera svijeta .

"Definitivno ovo je bio jedan od najboljih načina da počnem godinu. Kada je preokrenuo, nadao sam se da mi se neće vratiti sve ono od juče", rekao je Đoković podsjećajući na jučerašnje polufinale protiv Fernanda Verdaska, kada je spasio pet meč lopti.

Đoković je prekinuo niz Mareja od 28 pobjeda i ostvario 25. trijumf u 36 duela sa Britancem.

"Do kraja meča, do posljednjeg udarca nikada ne znate šta će biti protiv Endija. Za obojicu nije čudno da igramo tri seta i tri sata. To je fizička bitka. Obojici će biti potrebno malo vremena da se oporavimo od toga i spremimo se za Melburn. Pobijediti ovdje, protiv najvećeg rivala, je početak godine iz snova", naveo je Đoković za Eurosport.

Marej će i pored poraza uvećati prednost na ATP listi, pošto prošle godine nije igrao u Dohi, a Đoković je odbranio titulu.

Bonus video: