Đoković pred Vimbldon: Znam ko sam, znam koliko mogu...

"Ja od sebe uvijek imam visoka očekivanja.ali se trudim da ne ramšljam unaprijed. Rezultati, kakve imam u posljednje vrijeme mi ni ne dozvoljavaju da to uradim. Nisam jedan od favorita, što moće da mi bude i olakšanje. Nadam se da ću to iskoristiti u svoju korist", kazao je Đoković
7 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2017. 21:34h

Prije 12 mjeseci Novak Đoković stigao je na Vimbldon kao neprikosnoveni teniski kralj, vlasnik četiri Grend slema.

Sada je "samo" favorit iz sjenke, iako drugi nosilac

"Znam ko sam, znam kako mogu da igram, kakve su moje sposobnosti i vjerujem u sebe. Osvajao sam Vimbldon tri puta, igrao finale, znam da mogu daleko da doguram. Ali, drugačiji je osjećaj nego prošle godine. Od tada sam imao dosta uspona i padova, tražio sam svoju igru, tražio sebe, prije svega, Tek u posljednjih nekoliko mjeseci sam stvorio kontinuitet dobrih igara, kao osjećaj i pripadnost na terenu. Zbog toga je osvajanje turnira u Istbornu došlo u pravom trenutku", kazao je Đoković za Sport klub.

Srpski teniser je u subotu osvojio tek drugi turnir u 2017. godini, ali i dobio injekciju samopouzdanja...

"Bilo mi je potrebno, sa teniske strane, da dođem do završnice nekog turnira i da ga, eventualno, osvojim. Jeste da je turnir 250 kategorije, ali računa se i pomaže mi u pripremi za Vimbldon. U polufinalu i finalu sam bio nalik sebi u najboljim danima na travi: Nadam se da ću na Vimbldonu nadograditi formu i da proći što dalje", rekao je Đoković.

Prognoze su nezahvalne, rekao je Đoković.

"Ja od sebe uvijek imam visoka očekivanja.ali se trudim da ne ramšljam unaprijed. Rezultati, kakve imam u posljednje vrijeme mi ni ne dozvoljavaju da to uradim. Nisam jedan od favorita, što moće da mi bude i olakšanje. Nadam se da ću to iskoristiti u svoju korist", kazao je Đoković.

Rival u prvom kolu, u utorak, je Slovak Martin Kližan.

"Kližan je nepredvidiv, opasan. Potrudiću se da od početka meča postavim svoj ritam igre, da mu ne dozvolim da pokaže što može i da ga natjeram da se brani", objasnio je Đoković

Bonus video: