Đoković preko Tomića do polufinala kineskog Mastersa i meča sa Marejem, Nadal lako sa Vavrinkom

0 komentar(a)
Novak Đoković Šangaj, Foto: Yahoo
Novak Đoković Šangaj, Foto: Yahoo
Ažurirano: 16.10.2015. 13:49h

Bernard Tomić je učinio više od od sedam njegovih prethodnika u Kini, ali ni on nije ozbiljnije uzdrmao Novaka Đokovića.

U četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, koje je tokom prvog seta ponudilo gledaocima sjajnu igru, najbolji svjetski teniser pobijedio je Australijanca 2:0 (7:6, 6:1) za sat i 29 minuta igre.

Bio je to 15. uzastopni trijumf Đokovića, koji je u nizu osvojio njujorški US Open i kineski Open u Pekingu.

Tomiću, trenutno 20. na ATP listi, za utjehu ostaje da je prvi igrač koji je na kineskoj turneji "otkinuo" srpskom teniseru više od 5 gemova.

U polufinalu, Đoković će se 29. put u karijeri sresti sa vršnjakom Endijem Marejem.

Drugi igrač ATP liste bez problema je savladao Tomaša Berdiha 2:0 (6:1, 6:3).

Do marta prošle godine, u međusobnom skoru Džoker je tijesno vodio - 11:8. Od Mastersa u Majamiju, Đoković je vezao osam trijumfa, a taj niz je Marej prekinuo sredinom avgusta u finalu Rodžers kupa u Montrealu (6:4, 4:6, 6:3).

Rafael Nadal je očitao lekciju Stanislasu Vavrinki, prepustivši mu samo tri gema – 6:2, 6:1, čime je zakazao duel sa Žoom Vilfredom Congom.

Mučio se ove sezone sa povredama, formom i rivalima, ali u finišu dolazi na svoje – Francuz je prošao u polufinale pobjedom nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom 2:1 – 7:6, 5:7, 6:4.

Trenutno 15. igrač ATP liste osmi put se našao među četiri najbolja na nekom turniru iz ATP 1000 serije, prvi put u 2015. godini.

Bonus video: