Đoković protiv Haneskua u drugom kolu

Rumunski teniser je jutros u prvom kolu savladao Francuza Stefana Robera sa 2:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:4
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2014. 09:29h

Rival Novaka Đokovića u drugom kolu Masters turnira u Indijan Velsu biće Viktor Hanesku - rumunski teniser je jutros u prvom kolu savladao Francuza Stefana Robera sa 2:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:4.

Đoković, koji je bio slobodan u prvom kolu, i Hanesku do sada su se sastajali šest puta i svih šest mečeva dobio je najbolji srpski teniser.

Ukoliko savlada Haneskua, Đoković će se u 3. kolu sastati sa pobjednikom duela Ivan Dodig (Hrvatska) - Alehandro Gonsales (Kolumbija).

Đoković je turnir u Indijan Velsu osvajao 2008. i 2011. godine.

Radim dobro, rezultati će doći

Najbolji srpski teniser rekao je danas da i dalje ima samopouzdanje iako na početku godine pruža nešto slabije partije.

"Prethodne tri godine osvajao sam Australijan open i to mi je pomagalo na turnirima koji slijede. Sada je drugačije. Ipak, i dalje imam dosta samopouzdanja jer igram i osjećam se dobro. Kada naporno radite i vjerujete svojim instinktima, rezultati će doći", rekao je Đoković za agenciju AFP.

Đoković je ove sezone igrao na samo dva turnira, u Melburnu je poražen u četvrtfinalu od Švajcarca Stanislasa Vavrinke, dok je u polufinalu Dubaija bolji bio Rodžer Federer.

"Prepoznao sam stvari na kojima moram da radim, međutim kada shvatite problem, došli ste samo na pola puta, radim na tome", rekao je Đoković.

On se osvrnuo i na saradnju sa novim trenerom u njegovom timu Borisom Bekerom.

"Tek smo na početku, potrebno je vrijeme da ustanovimo najbolji način rada, da Boris vidi kakav sam kao igrač i kao osoba. Napredujemo, mnogo razgovaramo, radimo na terenu i uvjeren sam da ćemo imati uspjeha", zaključio je Đoković.

Bonus video: