Đoković rutinski do pobjede protiv Kolšrajbera

3 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.10.2014. 20:44h

U prvom nastupu otkako je prošle nedjelje postao otac, Novak Đoković se rutinskom pobjedom plasirao u osminu finala masters turnira u Parizu - najbolji teniser svijeta je u 2. kolu savladao Njemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4, za nešto manje od sat i po borbe.

"Sjajan je osjećaj. Pokušavam da izvučem što više pozitivne energije iz onoga što se dogodilo prije nekoliko dana. Ponosan sam što sam otac i ponosan sam što je moja supruga dobro podnijela porođaj. Sada se vratila kući sa našim sinom Stefanom. Ovo je bio moj prvi meč otkako sam postao otac i to me podstiče da igram najbolje što mogu", rekao je Đjoković, koji treći put u karijeri pokušava da osvoji Masters u Parizu, i koji će će se do kraja sezone boriti sa Švajcarcem Rodžerom Federerom za prvo mjesto na ATP listi.

Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu turnira, a do očekivanog uspjeha protiv Kolšrajbera, trenutno 24. na ATP listi, došao je za nešto manje od sat i po borbe.

Srpski teniser dobio je prvi set uz dva brejka, jednom je i on prepustio gem rivalu na svoj servis, a u drugom setu Njemac je pružio mnogo čvršći otpor.

Ipak, presudilo je vođstvo brejkom odmah na početku, a do kraja borbe Đoković je bez većih problema diktirao tempo za šestu pobjedu nad Kolšrajberom u njihovom sedmom međusobnom okršaju.

"Nije prvi put da sam u takvoj situaciji. Posljednjih godina se za prvo mjesto borim sa (Rafaelom) Nadalom i Federerom. Znam šta moram da radim i pokušaću da pojednostavim stvari. Koncentrisaću se na moje mečeve. Ne mogu da utičem na Federerove mečeve, ali pokušaću da pobjeđujem kad god mogu", rekao je prvi teniser svijeta.

"Ako nastavim da pobjeđujem i dobro igram, kao večeras, mislim da imam dobre šanse. S druge strane, Rodžer igra fantastično. To će biti sjajna borba", dodao je Đjoković.

U borbi za četvrtfinale Đoković čeka pobjednika duela između Amerikanca Džona Iznera i Francuza Gaela Monfisa, koji je danas eliminisao Portugalca Žoaoa Sousu sa 6:1, 6:4.

On je do sada sedam puta igrao sa Iznerom i ostvario pet pobjeda, od kojih dvije uzastopne. Posljednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Indijan Velsu, kada je bilo 7:5, 6:7, 6:1.

Sa Monfisom Đoković je igrao 10 puta i zabilježio svih 10 pobjeda. Posljednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Torontu, kada je bilo 6:2, 6:7, 7:6.

Posljednji masters sezone srpski as je osvajao 2009. i 2013. godine, a bio je ovo njegov prvi nastup nakon što je prošle nedjelje postao otac.

Iznenađenje dana priredio je francuski teniser Lukas Puj, 176. igrač planete savladao je Hrvata Iva Karlovića koji je čak 149 mjesta iznad njega na ATP listi. Dvadestogodišnjem Francuzu bilo je potrebno svega 69 minuta da dobije ovaj meč u dva seta (6:1, 6:4). Puju će protivnik u narednom kolu biti Fabio Fonjini.

Poznat je i igrač koji će biti prvi protivnik Rodžera Federera ove godine u Parizu. To je Žeremi Šardi, koji je u prvom meču dana savladao kvalifikanta Kenija De Šepera sa 7:6 (7-5), 7:6 (7-4).

Dalje idu i Pablo Kuevas, David Gofan, Fernando Verdasko, Kevin Anderson, Tomi Robredo i Tomaš Berdih.

Turnir u francuskoj prijestonici igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona eura.

Bonus video: