Đoković se namučio protiv Tima ali je izborio četvrtfinale

18 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2016. 23:08h

Austrijanac Dominik Tim je svojski namučio Novaka Đokovića, ali je prvi reket svijeta, na kraju, ipak, izborio plasman u četvrtfinale ATP Mastersa u Majamiju. Srpski teniser je slavio 6:3, 6:4, nakon sat i 51 minut borbe.

Istim rezultatom, takođe u korist Đokovića, završen je i njihov jedini prethodni meč, 2014. godine u Šangaju.

Tim je propustio veliki šansu, jer je iskoristio samo jednu od 15 brejk šansi, dok je Đoković napravio tri brejka, iz šest prilika. Na kraju je Tim imao više vinera (16-5), ali i neiznuđenih grešaka 40-34).

Najbolji teniser svijeta ima priliku da eventualnim osvajanjem šeste titule na Floridi postane igrač sa najviše osvojenih Mastersa u istoriji (28).

Uz to, Novaku bi osvojeni trofej u Majamiju donio i titulu najplaćenijeg tenisera u istoriji ovog sporta. Ipak, jedan rekord je već obezbijedio, postaće prvi teniser u istoriji koji je na čelu ATP liste imao dvostruko više poena od drugoplasiranog.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je od juče završenih mečeva jedini ostvario pobjedu u tri seta, pobjedom nad Rišarom Gaskeom iz Francuske sa 6:4, 3:6, 7:5, poslije dva sata i 28 minuta igre.

Milošu Raoniću je trebalo samo 54 minuta da u dva seta (6:0, 6:3) pobijedi Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine i plasira se u četvrtfinale.

Naturalizovani Kanađanin crnogorskog porijekla je četiri puta oduzeo servis protivniku, tri u prvom, a jednom u drugom setu. U četvrtfinalu ga očekuje meč sa Australijancem Nikom Kirjosom.

Rus Andrej Kuznjecov se dobro držao u prvom setu, ali je Kirjos ipak nastavio da koristi to što mu se žrijeb otvorio - slavio je 7:6, 6:3.

Pored Đokovića, Berdiha i Raonića, u mečevima koji su odigrani u utorak, trijumfe su ostvarili Belgijanac David Gofan i Žil Simon iz Francuske, koji će se i sastati u četvrtfinalu.

Gofan je slavio je protiv „laki luzera” Orasija Sebaljosa iz Argentine sa 7:5, 6:3, nakon 86 minuta igre.

Simon je, s druge strane, imao mnogo lakši posao, pošto je svom sunarodniku Lukasu Puiju prepustio samo jedan gem. Francuz je slavio sa 6:0, 6:1, poslije 58 minuta borbe. Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.134.605 dolara.

Bonus video: