Đoković se vratio pobjedama

U prvom meču nakon šokante eliminacije u prvoj sedmici Vimbldona, Đoković u Torontu savladao Žila Milera iz Luksemburga
1 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2016. 19:36h

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo masters turnira u Torontu, pobjedom nad Žilom Milerom iz Luksemburga u dva seta, 7:5, 7:6(3).

Bio je to prvi meč u singlu za 12-tostrukog grend-slem šampiona još od šokante eliminacije od Sema Kverija u prvoj sedmici Vimbldona.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Čeha Radeka Štepaneka, koji je eliminsao kanadskog tenisera Polanskog sa 7:6, 6:4.

Prvi reket svijeta je jedini teniser iz "top četiri" koji učestvuje na turniru u Torontu, jer Marej ne igra kako bi se što bolje spremio za Olimpijske igre, dok su Federer i Nadal povrijeđeni.

Đoković nije imao lak posao protiv 37. igrača na ATP listi, a prvi set je prelomio tek u 11. gemu, kada je iskoristio prvi brejk loptu na meču. Dva tenisera su u drugom setu razmijenila po dva brejka prije nego što se otišlo u taj-brejk. Miler je bolje počeo, poveo sa 2:0, ali je Đoković potom napravio tri mini-brejka i priveo meč kraju.

Drugi nosilac na turniru, Švajcarac Sten Vavrinka, teškom mukom je rano jutros, u dva taj-brejka, savladao Rusa Mihaila Južnog. Prošao je i treći nosilac, Kei Nišokori, pobjedom nad Amerikancem Denisom Novikovim (6:4, 7:5).

Bonus video: