Đoković: Svaki udarac je bio bolan

"Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome", dodao je Đoković
57 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.04.2014. 22:14h

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da ga je povreda desnog ručnog zgloba onemogućila da igra na visokom nivou protiv Švajcarca Rodžera Federera u polufinalu Masters turnira u Monte Karlu.

"Razočaran sam što nisam mogao da igram dobro kao da sam dovoljno

zdrav. Od kraja prvog seta, pa kroz cio drugi, svaki udarac je bio bolan, a pogotovo tokom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga", rekao je Đoković poslije meča, a prenose francuski mediji.

Đoković je ranije danas poražen u polufinalu turnira u Monte Karlu od Federera sa 2:0, u setovima 7:5, 6:2, a od završnice prvog seta bilo je evidentno da mu povreda znatno otežava meč.

"Šteta je da na ovakom velikom turniru u završnici takmičenja, kada se sastajete protiv Federera, ne možete da igrate na visokom nivou, jer vam neka sporedna stvar oduzima svu energiju i trud", kazao je Đoković.

"Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao tokom tog perioda da se zaliječim, bio sam na ljekovima svaki dan, radio sam različite terapije, primao injekcije, ali nije uspjelo", dodao je Đoković.

Na pitanje novinara zašto nije predao meč, Đoković je rekao da nije želio ružne kometare javnosti zbog toga.

"Nisam želio da predam meč, jer bi ljudi onda počeli da pričaju razne stvari o meni... To je glavni razlog. Ovim sam pokazao moju snagu ili šta god da sam to imao. Jednostavno sam želio da ostanem do kraja na terenu", kazao je Đoković.

Federer će se u finalu sastati sa sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom, koji je u drugom polufinalnom okršaju pobijedio Španca Davida Ferera sa 2:0.

Bonus video: