Đoković: Učinio sam sve da izbjegnem poraz u uraganskim uslovima

Poslije velike borbe, koja je trajala četiri sata i 20 minuta, a zapravo se igralo dva dana, Austrijanac je slavio 3:2
7387 pregleda 11 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2019. 16:46h

Novak Đoković je zastao na pretposljednjoj stepenici do istorije, izgubio od Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa i tako propustio šansu da drugi put u karijeri bude vlasnik četiri Grend slem trofeja istovremeno.

Poslije velike borbe, koja je trajala četiri sata i 20 minuta, a zapravo se igralo dva dana, Austrijanac je slavio 3:2.

"Učinio sam sve da izbjegnem poraz, ali nisam uspio", rekao je Đoković.

"Bio sam ispod svog nivoa, a u uraganskim uslovima nije ni lako biti na maksimumu. Ne pamtim da sam igrao u ovako lošim uslovima. Međutim, prije svega - sve čestitke Timu. Želio je pobjedu, dobio je pobjedu. Žao mi je zbog posljednjeg gema, poklonio sam mu ga", rekao je Đoković.

Dosta kontroverzi izazvao je polufinalni duel, još juče zbog prekida u trećem setu...

"Pitanje je za organizatora zašto je meč prekinut juče. Ja sam napustio stadion nakon prekida, a rečeno mi je da nema pravila za prekid zbog vjetra, osim ako predmeti ne ulaze u teren. Ja sam vidio kišobran na terenu u prvom gemu, ali možda kišobran nije predmet. Oni to bolje znaju, a naravno da bi bilo lakše da smo odigrali cijeli meč bez pauza", kazao je Đoković.

Srpski tenise je bio, ipak, zadovoljan...

"Ne mislim da sam nešto loše uradio na cijelom turniru. Znao sam da će biti teškom Dominik je sjajan igrač, posebno na šljaci. Sa takvim rivalom obično odluče jedan ili dva poena, a danas su bila na njegovoj strani", rekao je Đoković.

Bonus video: