Đoković: Važna pobjeda za samopouzdanje, vidio sam da Cicipas nije dinamičan kao protiv Nadala

„Mnogo mi je značila pobjeda nad Timom u polufinalu, bila je to važna injekcija samopouzdanja. Nisam igrao najbolji tenis nakon Australije, bio mi je potreban dobar turnir. Sve je bilo odlično, zadovoljan sam kako sam igrao, nisam izgubio ni set...“, rekao je Đoković
2644 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2019. 21:01h

Nakon osvajanja Australijan opena, Novak Đoković je bio uzdržan na terenu, daleko od prave forme – ispadao je rano u Indijan Velsu i Majamiju, pa u Monte Karlu.

U Madrid je došao da se podigne, da uhvati ritam za Rolan Garos i da pokuša da osvoji drugi trofej u godini.

I dobio je sve što je želio – igrao je dobro, sigurno, pobijedio Dominika Tima u polufinalu, a zatim i Stefanosa Cicipasa (6:3, 6:4), za treću tenisku krunu španskog Mastersa.

„Mnogo mi je značila pobjeda nad Timom u polufinalu, bila je to važna injekcija samopouzdanja. Nisam igrao najbolji tenis nakon Australije, bio mi je potreban dobar turnir. Sve je bilo odlično, zadovoljan sam kako sam igrao, nisam izgubio ni set...“, rekao je Đoković.

Od početka finala, Đoković je bio dominantan na terenu, Cicipas nije imao ni minimum šansi...

„Znao sam da moram da uđem jako, jer je on veoma talentovan i opasan. Imao je težak meč, pobijedio je Rafu, igrao do kasno sinoć... Vidio sam da nije dinamičan u pokretima, kao u što je bio u tom meču. Pokušao sam to da iskoristim i uspio sam“, kazao je Đoković.

U Madridu je osvojio 33. Masters u karijeri, toliko ih ima i Nadal.

„Ovo su najveći turniri, pored Grend slemova i veoma je važno osvajati ih. U Madridu se uvijek osjećam ugodno, srećan sam što sam osvojio još jedan“, rekao je Đoković.

Bonus video: