Đoković: Žao mi je Nišikorija, Puj je momak koji se ne plaši izazova

"Volim da se borim, Kei je jedan od mojih omiljenih rivala, imamo mnogo velikih mečeva. Žao mi je, nadam se da nije ništa ozbiljno i da će se brzo oporaviti", rekao je Đoković
4162 pregleda 1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: BETA/AP
Novak Đoković, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 23.01.2019. 11:33h

Nakon plasmana u polufinale Australijan opena, Novak Đoković je rekao da mu je žao što je Kei Nišikori morao da preda meč.

Japanac je zbog povrede odustao u drugom setu četvrtfinala...

"Volim da se borim, Kei je jedan od mojih omiljenih rivala, imamo mnogo velikih mečeva. Žao mi je, nadam se da nije ništa ozbiljno i da će se brzo oporaviti", rekao je Đoković.

I srpski teniser je u osmini finala imao tešku bitku sa Danilom Medvedevim.

"Očito da sam se dobro oporavio, pratio sam savjete medicinskog tima. Sada da se spremam za polufinale".

On je ponovio da je posebno vezan za Australiju, za Grend slem koji je osvajao šest puta...

"Mnogo je razloga za to. Uvijek je na Grend slemovima velika motiv, a posebno je važno da se počne sezona dobra. Ovdje sam osvojio prvi veliki trofej, to je bio korak ka svemu što sam uradio u karijeri. I uvijek će biti poseban".

Đoković će 34. put igrati u polufinalu jednog od četiri najveća turnira, protiv debitanta u ovoj fazi - Luke Puja.

"Jedva čekam meč. Luka je pobijedio Nadala prije nekoliko godina na US openu, ima nekoliko velikih pobjeda u karijeri, očito se ne plaši izazova".

U drugom polufinalu igraju Rafa Nadal i Stefanos Cicipas.

"Stefanos je jedan od lidera nove generacije. Igrao je nekoliko spektakularnih mečeva, njegov duel sa Federerom je jedan od najboljih koje sam gledao ovdje posljednjih godina. Svaka mu čast na svemu, ali nisam iznenađen što je u polufinalu, jer je posljednjih 12 mjeseci igrao odlično. Nadal - sve ima, sve znamo, mnogo je dobar", kazao je Đoković

Bonus video: